ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Οι 5 πιο παράξενες αιτίες που έχετε αλλεργίες

Οι 5 πιο παράξενες αιτίες που έχετε αλλεργίες

Μερικά από τα πιο κοινά αλλεργιογόνα είναι η γύρη, η σκόνη, διάφορες τροφές, το τρίχωμα των ζώων, τα τσιμπήματα εντόμων, η μούχλα, ορισμένα φάρμακα, και το λατέξ.

Δείτε πέντε εντελώς απρόσμενες αιτίες που μερικοί άνθρωποι έχουν αλλεργίες, χωρίς να το περιμένουν.

Νερό

Άτομα με υδατογενή κνίδωση νιώθουν έντονη φαγούρα και βγάζουν λευκά ή κόκκινα εξογκώματα σε όποιο μέρος του σώματός τους έρχεται σε άμεση επαφή είτε με ζεστό είτε με κρύο νερό. Μια αλλεργική αντίδραση στο νερό είναι εξαιρετικά σπάνια και επηρεάζει έναν στους 23 εκατ. ανθρώπους.

Άσκηση

Οι αλλεργιολόγοι πιστεύουν ότι η αναφυλαξία που προκαλείται όταν το άτομο ασκείται, είναι το αποτέλεσμα κατανάλωσης κάποιας τροφής που δημιουργεί αλλεργική αντίδραση και ενεργοποιείται αμέσως μετά την άσκηση. Τα συμπτώματα αλλεργίας κατά την διάρκεια σωματικής άσκησης περιλαμβάνουν σοκ, μεγάλη πτώση της πίεσης του αίματος και σε ακραίες περιπτώσεις, ακόμα και θάνατο!

Κρύο

Η αλλεργική αντίδραση στις χαμηλές θερμοκρασίες, γνωστή και ως "ψυχρή κνίδωση", χαρακτηρίζεται από ερυθρίαση, φαγούρα, οίδημα, κνίδωση και προκαλείται από την απελευθέρωση ισταμινών μέσα στο σώμα. Οι άνθρωποι που επηρεάζονται από αυτήν την αλλεργική αντίδραση μπορεί να δουν την πίεση του αίματός τους να πέφτει τόσο χαμηλά ώστε μπορεί να πεθάνουν αν μείνουν εκτεθειμένοι στο κρύο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σπέρμα

Τα άτομα με αλλεργία στο σπέρμα νιώθουν κνίδωση, κνησμό και δυσκολία στην αναπνοή που προκαλείται από τις πρωτεΐνες του σπέρματος κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με αυτό.

Ήλιος

Οι αλλεργικές αντιδράσεις από την έκθεση στον ήλιο είναι πολύ πιο σοβαρές από ένα τυπικό ηλιακό έγκαυμα. Οι άνθρωποι που είναι αλλεργικοί στον ήλιο μπορεί να αναπτύξουν φαγούρα και κόκκινα εξανθήματα ή φλύκταινες μετά την έκθεσή τους στο φως του ήλιου. Η πιο κοινή αλλεργία στον ήλιο, το πολυμορφικό εξάνθημα, είναι επίσης γνωστή ως "δηλητηρίαση από τον ήλιο".

Διαβάστε επίσης:

Φαγούρα στο σώμα: Οι επικίνδυνες αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης

Ένα κατοικίδιο μας βοηθά να είμαστε πιο υγιείς!

Η τροφή που δεν τρώτε και σώζει από καρδιακά, διαβήτη και άσθμα!

Αυτές οι τροφές σώζουν από αρθρίτιδα και πόνους στη μέση

BEST OF NETWORK

PlusQueen