ΥΓΕΙΑ

Έξι απρόσμενα συμπτώματα που δείχνουν ότι έχετε ημικρανία

Ο πονοκέφαλος δεν είναι το μοναδικό σύμπτωμα της ημικρανίας. Οι ημικρανίες είναι απλά ένα είδος πονοκεφάλου και έχουν και άλλα συμπτώματα τα οποία μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο και από την μία κρίση πόνου στην επόμενη.

Έξι απρόσμενα συμπτώματα που δείχνουν ότι έχετε ημικρανία

Δείτε μερικά επιπλέον του έντονου πονοκεφάλου συμπτώματα που, σύμφωνα με τον δρ Edmund Messina της Κλινικής Πονοκεφάλου του Μίσιγκαν και της δρ Anne Calhoun του Ινστιτούτου Πονοκεφάλου της Καρολίνα, δείχνουν ότι έχετε ημικρανία ή αντιμετωπίζετε γενικότερα προβλήματα με ημικρανίες.

Προβλήματα στην όραση

5551

Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από ημικρανίες, διαμαρτύρονται ότι βλέπουν "φώτα που τρεμοπαίζουν", στίγματα ή γραμμές στην όρασή τους. Αυτό το φαινόμενο λέγεται "αύρα" και μπορεί να εμφανίζεται περιοδικά ανά 1 περίπου λεπτό και να διαρκέσει συνολικά από 5 λεπτά μέχρι και μία ώρα, προτού καν εμφανιστεί ο πονοκέφαλος.

Ελλιπής ύπνος

5552

Αν συνηθίζετε να ξυπνάτε το πρωί με ένα αίσθημα κούρασης, είναι πιθανό να υποφέρετε από ημικρανίες. Έρευνες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου συνδέεται με τη συχνότητα και την ένταση των ημικρανιών. Τα άτομα που έχουν ημικρανίες, δυσκολεύονται να κοιμηθούν και πολλά αναπτύσσουν ακόμα και αϋπνίες. Η έλλειψη ύπνου με τη σειρά της, οδηγεί σε έναν "φαύλο κύκλο" ταλαιπωρίας αφού έχει αποδειχτεί ότι είναι αιτία για την εμφάνιση ημικρανιών.

Βουλωμένη μύτη ή δακρυσμένα μάτια

5553

Μερικοί άνθρωποι με ημικρανίες έχουν ρινικά προβλήματα, όπως βουλωμένη μύτη, ρινικές εκκρίσεις, πεσμένα βλέφαρα, ή δακρύρροια. Έρευνα έδειξε ότι μεταξύ των ατόμων που έχουν πονοκεφάλους από ρινικά προβλήματα, το 90% βίωνε επεισόδια ημικρανίας χωρίς να μπορεί να τα ξεχωρίσει από τον κοινό πονοκέφαλο.

Πόνος στα μάτια

5554

Οι ημικρανίες πολλές φορές προκαλούν πόνο στο πίσω μέρος των ματιών. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι για αυτό ευθύνεται η κούραση στα μάτια τους ή/και πάνε σε οφθαλμίατρο για να τα εξετάσουν.

Πόνος στον αυχένα

5555

Πολλοί άνθρωποι διαμαρτύρονται για "πιάσιμο" στον αυχένα όταν έχουν πονοκέφαλο. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρώιμο στάδιο ημικρανίας. Επίσης είναι πιθανό μετά από ένα επεισόδιο ημικρανίας, να έχουν πόνο στον αυχένα. Σε έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Πονοκεφάλου των ΗΠΑ, διαπιστώθηκε ότι το 38% των ασθενών με ημικρανίες απάντησε ότι έχει "πάντα" πόνο στον αυχένα και το 31% ότι έχει "πολύ συχνά" πόνο στο σημείο αυτό, κατά τη διάρκεια ή/και μετά από ένα επεισόδιο ημικρανίας.

Συχνοουρία

5556

Είναι συχνό φαινόμενο, οι άνθρωποι που πάσχουν από ημικρανίες, να έχουν συχνοουρία λίγο πριν ένα επεισόδιο. Αυτό το προειδοποιητικό σημάδι μπορεί να εμφανιστεί από μία ώρα μέχρι και δύο ημέρες πριν από ένα επεισόδιο ημικρανίας.

Διαβάστε επίσης:

Πονοκέφαλος: Πότε είναι σύμπτωμα «κρυφής» πάθησης

Πώς η χρόνια ημικρανία επηρεάζει ολόκληρη την οικογένεια

Τι μπορεί να σημαίνει ο πονοκέφαλος μετά το σεξ