ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Μήπως έχετε σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Δείτε τα συμπτώματα

Μήπως έχετε σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Δείτε τα συμπτώματα

Σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σας θα έχετε αντιμετωπίσει κάποια ενόχληση που οφείλεται στο γαστρεντερικό μας σύστημα. Αν, ωστόσο, συμπτώματα όπως φούσκωμα, διάρροια, δυσκοιλιότητα ή πόνος στην κοιλιά είναι συχνά, τότε ίσως πάσχετε από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, βασικότερη αιτία είναι η διαταραχή της μυϊκής του δραστηριότητας, ενώ ανάλογα με τη βαρύτητα των συμπτωμάτων, το σύνδρομο μπορεί να είναι ήπιας, μέτριας ή βαριάς μορφής.

Τα βασικά συμπτώματα

- Kοιλιακός πόνος με διαταραχές των κενώσεων που εκδηλώνεται στο υπογάστριο

- Διαταραχές των κενώσεων (διάρροια – δυσκοιλιότητα), που δεν συνοδεύονται απαραίτητα από πόνο. Αν υπάρχει πόνος, μετά την επίσκεψη ο πόνος υποχωρεί.

- Πρήξιμο στην κοιλιά

- Άλλα συμπτώματα: ημικρανίες, ταχυκαρδίες, εφιδρώσεις, καλοήθεις αρρυθμίες, κόπωση, μειωμένη ενεργητικότητα, διαταραχές του ύπνου

Σε κάθε περίπτωση αν παρουσιάζετε αυτά τα συμπτώματα επισκεφτείτε κάποιον γαστρεντερολόγο, προκειμένου να πραγματοποιήσει τη διάγνωση.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες εξετάσεις ή τεστ που μπορούν να διαγνώσουν το πρόβλημα και η διάγνωση γίνεται με απλή κλινική εξέταση.

BEST OF NETWORK

PlusQueen