ΥΓΕΙΑ

Ιός Έμπολα: Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα σηκώνουν τα χέρια - ο ιός εξαπλώνεται ταχύτερα από εμάς

Τον προβληματισμό τους ότι ο ιός Ebola  εξαπλώνεται ταχύτερα από την ικανότητα των επιστημόνων να τον αντιμετωπίσουν, εκφράζουν τώρα οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, μία δήλωση η οποία έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά από έναν άλλο προβληματισμό που κατέθεσε ο Παγκόσμιος Οργναισμός Υγείας, πως πιθανόν να έχουμε υποτιμήσει το πρόβλημα.

Ιός Έμπολα: Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα σηκώνουν τα χέρια - ο ιός εξαπλώνεται ταχύτερα από εμάς

H επιδημία του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα στη Δυτική Αφρική «εξαπλώνεται και (η κατάσταση) επιδεινώνεται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με την ικανότητά μας να τον αντιμετωπίσουμε» προειδοποίησε την Παρασκευή η Τζοάν Λιου, διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έπειτα από μια επίσκεψη 10 ημερών στην πληγείσα περιοχή.

«Έχουμε μια πλήρη ανεπάρκεια των υποδομών» επισήμανε η ίδια ενώ έκρινε ότι «εάν δεν σταθεροποιήσουμε την κατάσταση στη Λιβερία, δεν θα σταθεροποιήσουμε ποτέ την περιοχή». «Και δεν πρόκειται παρά για την κορυφή του παγόβουνου» υποστήριξε η υπεύθυνη της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Νωρίτερα επιστήμονες του ΠΟΥ, κατέθεσαν και οι ίδιοι τον προβληματισμό τους αναφορικά με την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού, αλλά και στο γεγονός ότι πιθανόν να έχουμε υποτιμήσει το μέγεθος της επιδημίας, η οποία έχει κοστίσει μέχρι στιγμής 1069 ζωές.

Διαβάστε ακόμη:

Έμπολα: Προβληματισμός ΠΟΥ ότι υποτιμήθηκε το μέγεθος του ιού