ΥΓΕΙΑ

Ελληνοκαναδική συνεργασία για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου

Μία αξέχαστη Ελληνοκαναδική βραδιά στο Τορόντο, στην οποία θα τραγουδήσει η Νάνα Μούσχουρη, τα έσοδα της οποίας θα κατευθυνθούν στην έρευνα για τον παιδικό καρκίνο ανακοίνωσαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα, κύριος Robert Peck και η διεθνής καλλιτέχνης. Τα έσοδα ειδικότερα, θα διατεθούν για την υποστήριξη της συνεργασίας ανάμεσα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» και του νοσοκομείου Sickkids του Καναδά.

Ελληνοκαναδική συνεργασία για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου

Στόχος της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου στο Τορόντο του Καναδά είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνοκαναδικής κοινότητας του Τορόντο για το περιεχόμενο και τη σκοπιμότητα της συνεργασίας των δυο νοσοκομείων, ώστε να ενθαρρύνει την υποστήριξη αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας η οποία θα συμβάλει θετικά στην παιδιατρική ογκολογική φροντίδα τόσο στην Ελλάδα όσο και στον Καναδά, σώζοντας ζωές παιδιών και στις δύο χώρες.

Τα έσοδα από την εκδήλωση ειδικότερα, θα διατεθούν για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση νοσηλευτικού προσωπικού της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», του συνεργαζόμενου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο «SickKids» του Τορόντο και για τα προγράμματα κλινικής καθοδήγησης στην Ογκολογική Μονάδα, καθώς ο απώτερος στόχος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», όπως δήλωσε η κυρία Βαρδινογιάννη, είναι κανένα παιδί που πάσχει από καρκίνο, να μην χρειάζεται να μεταβεί στο εξωτερικό για νοσηλεία.

Στην ομιλία της η κυρία Βαρδινογιάννη, τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για να σας ενημερώσουμε για τη συνέχεια της προσπάθειάς μας και τη διοργάνωση μιας μεγάλης φιλανθρωπικής βραδιάς στο Τορόντο του Καναδά, αφιερωμένης στα παιδιά με καρκίνο. Σε αυτήν θα συμμετέχει η Νάνα Μούσχουρη η οποία διανύει την επετειακή χρονιά των 80 χρόνων της και με συγκινητικό τρόπο συμμετέχει σε προσπάθειες που στόχο έχουν να στηρίξουν την «ΕΛΠΙΔΑ». Δεν είναι τυχαίο που το αστεράκι της βρίσκεται διαρκώς στον τοίχο των αστεριών του νοσοκομείου μας και ακτινοβολεί από τη λάμψη, το αξεπέραστο ταλέντο, τη βαθιά ευαισθησία και την αγάπη της για τα παιδιά. Την ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που βρίσκεται στο πλευρό μας και αισθάνομαι υπερήφανη ως Ελληνίδα και ως φίλη της για όσα δημιουργεί και για το παράδειγμα που δίνει ως καλλιτέχνης και ανθρωπίστρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η πρωτοβουλία της εκδήλωσης στον Καναδά ξεκίνησε από την ευγενική στήριξη του Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα κυρίου Robert Peck και της συζύγου του Μαρίας Πανταζή-Peck, οι οποίοι είναι σπουδαίοι φίλοι της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και θα παραμείνουν έτσι σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρεθούν για να υπηρετήσουν τον Καναδά...

Επίσης η κυρία Βαρδινογιάννη, ευχαρίστησε θερμά την Ελληνική ομογένεια του Καναδά.

Παίρνοντας τον λόγο ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα, κύριος Robert Peck, σε άπταιστα ελληνικά που εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους υπογράμμισε τα εξής: «Ως Πρέσβης του Καναδά στην Ελληνική Δημοκρατία, χαιρετίζω τον ηγετικό ρόλο της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO, η οποία έχει σταθεί για περισσότερο από 20 χρόνια ακούραστη υπέρμαχος των παιδιών με καρκίνο στην Ελλάδα. Επίσης εκφράζω τη βαθιά μου εκτίμηση προς την θρυλική τραγουδίστρια και πρέσβειρα πολιτισμού της Ελλάδας, Νάνα Μούσχουρη, για τη γενναιόδωρη προσφορά της να συμμετάσχει σε αυτή την φιλανθρωπική εκδήλωση κύρους που θα συμπεριλαμβάνει δείπνο και μουσική. Η κυρία Μούσχουρη διατηρεί μια πολύχρονη σχέση με τον Καναδά από τις αρχές του 1960 και το 2013 τιμήθηκε με την αναγόρευσή της σε Επίτιμη Διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ καθώς και με τη βράβευσή της με το παράσημο του Τάγματος Αριστείας του Κεμπέκ. Είμαι περήφανος για την απόφαση ηγετικών μελών της ελληνοκαναδικής επιχειρηματικής κοινότητας του Τορόντο να προωθήσουν αυτόν τον ευγενή σκοπό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Παίδων «SickKids» στο Τορόντο είναι από τα μεγαλύτερα και διεθνώς αναγνωρισμένα κέντρα ιατρικών επιστημών με εξειδίκευση στην παιδιατρική και προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής σε παιδιά εδώ και 140 χρόνια. Με εμπειρία σε περισσότερες από 255 ειδικότητες, πολλές από τις οποίες δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο νοσοκομείο στον κόσμο, το «SickKids» προσφέρει ότι καλύτερο στη πολυσύνθετη τριτοβάθμια και τεταρτοβάθμια παιδιατρική φροντίδα. Το Νοσοκομείο «SickKids» είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο για την άριστη περίθαλψη ασθενών, τα πρωτοπόρα ερευνητικά του προγράμματα καθώς και τα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης των μελλοντικών ιατρών και νοσηλευτών. Το «SickKids International» ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό την επέκταση του έργου του Νοσοκομείου «SickKids» σε παγκόσμιο επίπεδο, χτίζοντας με τον τρόπο αυτό βιώσιμα, ολοκληρωμένα προγράμματα παιδιατρικής με Καναδούς και διεθνείς εταίρους τα οποία θα αναπτύξουν μετρήσιμα αποτελέσματα και θα βελτιώσουν αποτελεσματικά την παροχή της ιατρικής περίθαλψης παιδιών σε όλο τον κόσμο. Το «SickKids International» συνεργάζεται με εθνικούς και διεθνείς εταίρους για τη βελτίωση της υγείας των παιδιών σε όλο τον κόσμο μέσα από την προώθηση της εκπαίδευσης στην παιδική υγεία, τα πρότυπα στην κλινική φροντίδα και τις ερευνητικές πρωτοβουλίες.

Από το 2013, το Νοσοκομείο «Sickkids» και το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» ξεκίνησαν συνομιλίες για τη χάραξη πολυετούς προγράμματος που θα συμπεριλαμβάνει δραστηριότητες για την αποτελεσματική θεραπεία του παιδικού καρκίνου και της φροντίδας ασθενών - μεταξύ αυτών και τη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την ανταλλαγή γνώσης και τεχνογνωσίας, τη θέσπιση βέλτιστων πρακτικών όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την περίθαλψη των ασθενών, την ανάπτυξη και την εφαρμογή αποτελεσματικών κλινικών και ερευνητικών μελετών. Το κοινό έργο μεταξύ του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», του «SickKids» για τον Παιδικό Καρκίνο, και της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», είναι μια συνεργασία με σκοπό την καθιέρωση της Μονάδας ως κέντρο αριστείας στη διάγνωση και θεραπεία του παιδικού καρκίνου στην Ελλάδα και την περιοχή των Βαλκανίων.

Να σημειωθεί, ότι η Ογκολογική Μονάδα Παίδων ΕΛΠΙΔΑ, μέχρι σήμερα, έχει πραγματοποιήσει 56.000 ημερήσεις νοσηλείες, 11.000 νοσηλείες και 600 μεταμοσχεύσεις. Εχει μηδενική αναμονή και σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κ. Μανώλη Παπασάββα, οποιοδήποτε παιδί διαγνωσθεί με καρκίνο, έρχεται αμέσως στην μονάδα, η οποία δέχεται και ανασφάλιστα παιδιά.

Διαβάστε ακόμη:

Μία πλατεία για την «Ελπίδα»