ΥΓΕΙΑ

Πότε ο πονοκέφαλος οφείλεται σε πρόβλημα στα μάτια

Όταν περπατάμε, τρέχουμε ή αθλούμαστε, επιστρατεύουμε τους μύες του σώματός μας, με αποτέλεσμα αυτοί να κουράζονται και να πονούν. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σε καθημερινή βάση και με τα μάτια μας.

Πότε ο πονοκέφαλος οφείλεται σε πρόβλημα στα μάτια

Εάν πασχίζουμε να εστιάσουμε σε μια εικόνα ή τα μάτια μας δε «συνεργάζονται» αποτελεσματικά, οι μύες του κρανίου καταπονούνται και πυροδοτείται ο πονοκέφαλος.

Ο πονοκέφαλος που ξεκινά από το μπροστινό μέρος του κεφαλιού, με τον πόνο να ακτινοβολεί συχνά γύρω από τα μάτια, θα πρέπει να μας παρακινήσει να επισκεφθούμε τον οφθαλμίατρο. Είναι πιθανό να έχουμε εμφανίσει μυωπία ή αστιγματισμό ή τα γυαλιά που ήδη χρησιμοποιούμε να μη διορθώνουν επαρκώς το πρόβλημα.

Στην περίπτωση αυτή, ο πονοκέφαλος δεν οφείλεται σε βλάβη στο οπτικό νεύρο ή τα αιμοφόρα αγγεία, αλλά σε καταπόνηση των μυών γύρω από τα μάτια. Γι' αυτό και ο πόνος εντοπίζεται στο μέτωπο και γενικότερα το μπροστινό μέρος του κρανίου.

Εάν δεν οφείλεται στη μυωπία ή τον αστιγματισμό, αυτός ο τύπος πονοκεφάλου μπορεί να είναι αποτέλεσμα της πολύωρης χρήσης υπολογιστή ή άλλων ηλεκτρονικών συσκευών.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε αν έχετε μυωπία, αστιγματισμό ή αχρωματοψία
Τεστ: Βρείτε τι είδος αχρωματοψίας έχετε!
Το τέλος των γυαλιών πρεσβυωπίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ