ΥΓΕΙΑ

Από τι κινδυνεύετε αν έχετε κοντά πόδια

Τα κοντά πόδια και ο μακρύς κορμός είναι ο ιδανικός σωματότυπος για να πετύχετε εξαιρετικές επιδόσεις στα σπορ, καθώς σημαίνει ότι έχετε χαμηλό κέντρο βάρους και μπορείτε να ελίσσεστε με μαεστρία και να τρέχετε γρήγορα.

Από τι κινδυνεύετε αν έχετε κοντά πόδια

Τα νέα δεν είναι εξίσου καλά, όμως, όσον αφορά την υγεία σας...

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στην Αγγλία διαπίστωσαν ότι το μήκος των ποδιών σχετίζεται άμεσα με την υγεία της καρδιάς.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Heart αναφέρει πως για κάθε επιπλέον 4,3 εκατοστά ο κίνδυνος καρδιοπάθειας μειώνεται κατά 16%. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος καρδιοπάθειας φάνηκε να αντιστοιχεί στο μήκος των ποδιών μεταξύ 74,62 και 75,26 εκατοστά.

Μια πιθανή εξήγηση πίσω από το φαινόμενο είναι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη ανάπτυξη από τη στιγμή της γέννησης έως και την εφηβεία και κατ' επέκταση έχουν ισχυρό αντίκτυπο στη μελλοντική υγεία της καρδιάς.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να μακρύνουμε τα πόδια μας, μπορούμε όμως να τρώμε υγιεινά, να γυμναζόμαστε τακτικά και να αντιμετωπίζουμε το καθημερινό στρες προκειμένου να κρατήσουμε την καρδιά μας σε φόρμα.

Διαβάστε επίσης:

Από τι κινδυνεύετε ανάλογα με το σωματότυπό σας
Προσοχή: 10 σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με την καρδιά σας