ΥΓΕΙΑ

Κολπικό διάφραγμα: Το καλύτερο αντισυλληπτικό για τις έφηβες

Αμερικανοί παιδίατροι προτείνουν την εμφύτευση του κολπικού διαφράγματος σε έφηβες, άνω των 15 ετών, αντί το προφυλακτικό ή το αντισυλληπτικό χάπι.

Κολπικό διάφραγμα: Το καλύτερο αντισυλληπτικό για τις έφηβες

Η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής (American Academy of Pediatrics) στις τελευταίες της επίσημες προτάσεις κατατάσσει το ενδομήτριο διάφραγμα στην πρώτη επιλογή αντισύλληψης για τις έφηβες άνω των 15 ετών. Στην Γαλλία, αυτός ο τρόπος αντισύλληψης, γνωστός και ως «μεγάλης διάρκειας», έχει γνωρίσει μια μέτρια άνοδο αλλά ακόμα είναι η αρχή.

Βέβαια, στις Η.Π.Α και στην Γαλλία υπάρχουν ακόμα γιατροί και ασθενείς που είναι αρκετά επιφυλακτικοί με αυτή την νέα πρόταση. Αλλά οι επικεφαλείς του παιδιατρικού οργανισμού έρχονται να υπερασπιστούν την επιλογή τους τονίζοντας την αποτελεσματικότητά του.

Ο Δρ. Mary Ott, συνεπικεφαλής της έρευνας και παιδίατρος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ινδιανάπολις, στις Η.Π.Α, δηλώνει ότι οι έρευνά τους βασίζεται στην αποτελεσματικότητα των διάφορων τρόπων αντισύλληψης, έπειτα από έρευνα ενός έτους, προκειμένου να αποφευχθεί μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Και πράγματι, το ποσοστό εγκυμοσύνης μέσα σε ένα χρόνο από 0,2% έφτασε το 0,8%. Ενώ το ίδιο διάστημα το 9% των γυναικών που παίρνουν το χάπι και το 18% που χρησιμοποιεί προφυλακτικό αντιμετωπίζουν μια εγκυμοσύνη. Ένα ακόμα πλεονέκτημα τους είναι ο χρόνος διάρκειάς τους: 3 χρόνια για τα εμφυτεύματα και 5-10 χρόνια για την ενδομήτρια συσκευή, με την δυνατότητα αφαίρεσης τους οποιαδήποτε στιγμή χωρίς να υπάρξει κάποια συνέπεια στην γονιμότητα.

Τέλος ο Δρ. David Serfaty, πρόεδρος του γαλλικού οργανισμού αντισύλληψης, δηλώνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εγκυμοσύνης από την χρήση των αντισυλληπτικών μεγάλης διάρκειας, ενώ αυτή είναι η κύρια αιτία αποτυχίας των υπόλοιπων αντισυλληπτικών μέσων όπως τα χάπια και το προφυλακτικό.

Διαβάστε ακόμη:

Τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά του... σπέρματος!

Μπορεί ένας άντρας να καταλάβει αν η γυναίκα είναι παρθένα;

Δεν φαντάζεστε ποια πράξη εκτοξεύει τη σεξουαλική διάθεση!

Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν την «πηγή» της γυναικείας ερωτικής διέγερσης

Απόλυτος οργασμός: 5 αλήθειες που θα σας αφήσουν άφωνους