ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Ατοπική Δερματίτιδα: Ένα νέο προιόν από την La Roche Posay

Ατοπική Δερματίτιδα: Ένα νέο προιόν από την La Roche Posay

Πρόσφατες ανακαλύψεις Διεθνών επιστημονικών ομάδων σχετικά με την αντιμετώπιση της ατοπικής δερματίτιδας αξιοποιεί η La Roche-Posay, μέσω της μελέτης του μικροβιώματος του δέρματος, παρουσιάζοντας το νέο προϊόν της Lipikar BaumeAP+.

To Lipikar Baume AP+ περιέχει το δραστικό συστατικό Αqua Posae Filiformis, το οποίο επαναφέρει και διατηρεί την ισορροπία του φυσικού μικροβιώματος του δέρματος, σπάζοντας έτσι τον φαύλο κύκλο της ατοπικής δερματίτιδας. Αυτή η πρόσφατη εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο για πρόσθετες καινοτομίες, καθώς ανακαλύπτεται ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει το μικροβίωμα στην φροντίδα του δέρματος.

Το μικροβίωμα είναι ένα περίπλοκο αλληλένδετο σύστημα μικροοργανισμών που ζει στο ανθρώπινο σώμα και είναι μοναδικό για κάθε άτομο, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα. Καλύπτει κάθε επιφάνεια του σώματος σχηματίζοντας ένα εύθραυστο δίκτυο αλληλοεξαρτώμενων ζωντανών βακτηρίων. Το μικροβίωμα του δέρματος αντίστοιχα είναι καθοριστικό για την υγεία, του μεγαλύτερου και πιο γοργά αναπτυσσόμενου οργάνου στο σώμα μας. Κατά τις εξάρσεις της ατοπικής δερματίτιδας ανακαλύφθηκε ότι, στις περιοχές όπου το δέρμα παρουσιάζει φλεγμονή και κνησμό, διαταράσσεται η ισορροπία του μικροβιώματος.

Από την ίδρυσή της, το 1975, η αποστολή της La Roche-Posay είναι η βελτίωση της ζωής των ατόμων που πάσχουν από ατοπική δερματίτιδα και μεγάλη ξηρότητα. Η αποστολή αυτή έχει τώρα μεγαλύτερη αξία από ποτέ, με τον αριθμό των ασθενών που πάσχουν από ατοπία να τριπλασιάζονται τα τελευταία 30 χρόνια, με σοβαρό αντίκτυπο στη σωματική και ψυχολογική τους υγεία. Η ατοπική δερματίτιδα είναι η 2η πιο συχνή αιτία επίσκεψης των ασθενών στο δερματολόγο και αποτελεί χρόνια πάθηση, η οποία χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες εξάρσεις. Σήμερα μόνο στην Ευρώπη, πάνω από 50 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας, ενώ το 20% των παιδιών πάσχει από αυτή. Η ατοπική δερματίτιδα προκαλεί σωματική δυσφορία και μείωση της ευεξίας και της αυτοεκτίμησης των πασχόντων, διαταραχές του ύπνου και συχνά κλυδωνισμό οικογενειακών σχέσεων.

Πρόσφατες διεθνείς μελέτες απέδειξαν τις ευεργετικές δράσεις του δραστικού συστατικού Aqua Posae Filiformis, που εμπεριέχεται στο Lipikar Baume AP+, σε ασθενείς με ατοπική δερματίτιδα. Το Aqua Posae Filiformis είναι ένα σημαντικό συστατικό ειδικά ανεπτυγμένο στο φυσικά καταπραϋντικό Ιαματικό Νερό La Roche-Posay. Συνδυάζει τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ιαματικού νερού με τις αντιερεθιστικές ιδιότητες της βιομάζας λύσης Vitreoscilla Filiformis. Αυτός ο συνδυασμός το καθιστά διπλά αποτελεσματικό για δέρματα με ατοπία.

• Στην επιφάνεια του δέρματος επαναφέρει την ισορροπία του μικροβιώματος, προσφέροντας προληπτική καταπράϋνση στη διάρκεια των εξάρσεων και σταθερότητα σε περιόδους ύφεσης.
• Στο βάθος του δέρματος ενισχύει την αποκατάσταση των φυσικών φραγμών μακροπρόθεσμα, αναδομώντας τις εξασθενημένες περιοχές και ενεργοποιώντας τους αμυντικούς μηχανισμούς, ώστε να αποκρούεται η είσοδος αλλεργιογόνων στο μέλλον.

Το Aqua Posay Filiformis ενισχύει τη δράση του εκχυλίσματος βουτυρόσπερμου και της Νιασιναμίδης που περιέχονται επίσης στη σύνθεση του Lipikar Baume AP+, σπάζοντας πλέον τον φαύλο κύκλο της ατοπικής δερματίτιδας και προσφέροντας 24ωρη ανακούφιση από τον κνησμό και 48ωρη ενυδάτωση. Επιπλέον, απομακρύνεται η πιθανότητα εμφάνισης εξάρσεων του δέρματος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το Aqua Posae Filiformis ενισχύει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο της La Roche-Posay, αποτελώντας σήμερα το αντικείμενο 13 μελετών και 34 πατεντών, ενώ περιλαμβάνεται σε δημοσιεύσεις σε κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Εν τω μεταξύ, με σκοπό να διευρύνει και να διευκολύνει την πρόσβαση στην πληροφορία γύρω από την ατοπική δερματίτιδα, η La Roche-Posay δημιούργησε το INFO ATOPY, μία ψηφιακή πλατφόρμα αφιερωμένη σε οικογένειες, που μέλη της πάσχουν από ατοπία, ανά τον κόσμο. Σκοπός αυτού του κέντρου πληροφόρησης είναι να βοηθήσει τους ασθενείς, τα παιδιά και τις οικογένειές τους, να κατανοήσουν καλύτερα την ατοπική δερματίτιδα και να βελτιώσουν την υγεία τους και την ποιότητα ζωής τους μέσα από άρθρα, συμβουλές και μαρτυρίες. www.larocheposay.gr/infoatopy

Χρήσιμοι Αριθμοί

- 2 στα 10 παιδιά υποφέρουν από ατοπία σε πάνω από 100 χώρες παγκοσμίως
- 50 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν προβλήματα ατοπίας
- 58% των παιδιών με ατοπία υποφέρει από διαταραγμένο ύπνο
- 73% των γονέων πιστεύει ότι η ατοπία του παιδιού τους επιδρά στις οικογενειακές σχέσεις
- 85% των γονέων θεωρεί ότι η ατοπία του παιδιού τους επηρεάζει τη δική τους συναισθηματική κατάσταση

Διαβάστε ακόμη:

Ατοπική δερματίτιδα: Τι είναι, πού εμφανίζεται και ποια είναι τα συμπτώματα

Κινδυνεύετε από 5 τοξικά συστατικά κάθε φορά που κάνετε μπάνιο