ΥΓΕΙΑ

Εσείς γνωρίζετε την γιόγκα γέλιου; Η Εύα Ντελιδάκη την γνωρίζει και σας την συστήνει

Εσείς γνωρίζετε την γιόγκα γέλιου; Εάν δεν την γνωρίζετε ακόμη, θα πρέπει να την ανακαλύψετε σύντομα. Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Eύα Ντελιδάκη πρόσφερε Γιόγκα Γέλιου στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στην πρότυπη μονάδα «ΑΓΚΑΛΗ» στο Γερακάρι του Ρεθύμνου, στην Κρήτη.

Εσείς γνωρίζετε την γιόγκα γέλιου; Η Εύα Ντελιδάκη την γνωρίζει και σας την συστήνει

Έτσι κι αλλιώς θα βρίσκεται στην Κρήτη πιο συχνά, με αφορμή την έναρξη της εκπομπής της για τέταρτη χρονιά «Πάνω απ όλα η υγεία μας». Η αλήθεια είναι ότι μέσα από την εκπομπή της όλοι αναγνωρίζουν ότι γίνεται κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο!

Υποστηρίζει με πάθος μια δυναμική υγεία με ψυχο-σωματικη Νοημοσύνη. Κάτι που είναι αναγκαίο, μια και η πραγματικότητα δείχνει ότι ο πληθυσμός της χώρας είναι εν δυνάμει ασθενής και όχι εν δυνάμει υγιής.

Παράλληλα βρίσκει την ευκαιρία να προσφέρει μέσα από την Γιόγκα Γέλιου, ανακούφιση, εκτόνωση, χαρά, άσκηση και δεσμούς αγάπης.

Την Εύα υποδέχτηκαν με πολύ χαρά, οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στην πρότυπη μονάδα ΑΓΚΑΛΗ στο Γερακάρι, όπου πραγματικά άνοιξε η καρδιά τους, ανέπνευσαν με ανακούφιση, και θέλουν να ξανά-κάνουν γιόγκα γέλιου !

Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά η κυρία Ντελιδάκη, «Κάποια στιγμή, οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με την ηλικία και τα προβλήματα που αυτή φέρνει, οι ηλικιωμένοι παρατηρούν τις σωματικές και πνευματικές τους δεξιότητες να εξασθενούν. Σε ό,τι αφορά το γέλιο, παρατηρείται ότι όσο μεγαλώνουμε η ικανότητα κατανόησης του χιούμορ μειώνεται λόγω της γεροντικής άνοιας, της νόσου Αλτζχάιμερ και άλλων ασθενειών.

Ο εκφυλισμός των εγκεφαλικών κυττάρων καθιστά δύσκολη για πολλούς ηλικιωμένους την κατανόηση και την οργάνωση δεδομένων, πόσο μάλλον του χιούμορ.
Υπό αυτές τις συνθήκες η Γιόγκα του Γέλιου είναι το ιδανικό εργαλείο , ώστε να προσλάβουν οι ηλικιωμένοι τα επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη του γέλιου και να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους.

Βοηθά ακόμα στην καλλιέργεια συναισθηματικών δεσμών και είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία ενάντια στην κατάθλιψη. Από τη στιγμή που το χιούμορ αποτελεί ένα διανοητικό φαινόμενο, οι ηλικιωμένοι δυσκολεύονται να γελάσουν χωρίς λόγο. Σε αυτό το σημείο είναι που βοηθά η γιόγκα του γέλιου να γελάσουν ξανά και να ξεκινήσουν να ζουν μια ζωή γεμάτη χαρά.

Όντας μια σωματικά προσανατολισμένη διαδικασία, η Γιόγκα του Γέλιου δεν απαιτεί νοητικές δεξιότητες και βοηθά τους ηλικιωμένους να κατανοήσουν το χιούμορ χωρίς να χρησιμοποιούν διανοητικές οδούς. Σκοπός είναι να ενεργοποιηθούν ξανά η θέληση για ζωή και γέλιο».

rwerwewe