ΥΓΕΙΑ

Η Abbott Diabetes & το Club Προνομίων «Χαράζω» στο πλευρό των ανθρώπων με Διαβήτη

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου), η Abbott Diabetes Care και το «ΧΑΡΑΖΩ», το club προνομίων για τα άτομα με διαβήτη, θέλησαν να στηρίξουν την πρωτοβουλία των ίδιων των ανθρώπων που καθημερινά ζουν, αντιμετωπίζοντας τον διαβήτη. Στο πλαίσιο αυτό, στάθηκαν αρωγοί στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Νέων Διαβητικών και της διαδικτυακής κοινότητας του glykouli.gr να βραβεύσουν «τις πιο γλυκές ιστορίες» που αναρτήθηκαν και... ψηφίστηκαν στον αντίστοιχο διαδικτυακό τόπο.

Η Abbott Diabetes & το Club Προνομίων «Χαράζω» στο πλευρό των ανθρώπων με Διαβήτη

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, στον ΙΑΝΟ, o Σύλλογος με τη χορηγία της ABBOTT Diabetes Care βράβευσε συμβολικά τις τρεις δημοφιλέστερες από τις δεκάδες «γλυκές ιστορίες» ζωής των επισκεπτών glykouli.gr. Παράλληλα, στήριξε την προσπάθεια των Νέων Διαβητικών να ενημερώσουν το κοινό για το διαβήτη και κυρίως για τις καθημερινές ανάγκες του 1.000.000 διαβητικών που ζουν σήμερα στην Ελλάδα.

Συνυποστηρικτές της πρωτοβουλίας αυτής και ομιλητές στην εκδήλωση ήταν -ο Δρ. Χάρης Βασιλόπουλος, Ενδοκρινολόγος, Διευθυντή Τμήματος Ενδοκρινολογίας - Διαβήτη & Μεταβολισμού, Υπεύθυνο Διαβητολογικού Κέντρου, ΓΝΑ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ - ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ –ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ,
-η Δρ. Ελίνα Γκίκα, Διδάκτωρ Ψυχολογίας, Κλινική Ψυχολόγο - Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια Διαβήτη, Νοσοκοµείο «ΜΗΤΕΡΑ» και
-ο κ. Σάντι Νικολαρέας, ζωγράφος, συγγραφέας και Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Κέντρου και Πολιτισμού

Τη δική τους ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση έδωσαν με τα τραγούδια τους ο Στάθης Δρογώσης και η Ραλλία Χρηστίδου. Ο πρώτος, μάλιστα, αναφέρθηκε στο ρόλο της οικογένειας στη στήριξη ατόμων με διαβήτη, με αφορμή αντίστοιχο περιστατικό του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος. Από την πλευρά της, η Ραλλία Χρηστίδου θέλησε να γιορτάσει τα γενέθλιά της, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Συλλόγου Νέων Διαβητικών και του glykouli.gr.

Η προσπάθεια ευρύτερης ενημέρωσης του κοινού είναι σταθερός και διαρκής στόχος του Συλλόγου Νέων Διαβητικών, ο οποίος από κοινού με την ABBOTT Diabetes Care και το ΧΑΡΑΖΩ θα προχωρήσουν σε στοχευμένες επικοινωνιακές δράσεις που αφορούν στην ενημέρωση της κοινής γνώμης για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στην καθημερινότητα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με διαβήτη.

abbott diabetes C

Διαβάστε ακόμη:

Το λαχανικό που διαλύει καρκίνο, διαβήτη, υπέρταση και άσθμα

Παιδικός Διαβήτης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Φωτισμένα στα μπλε, τα ιστορικά κτίρια της Πανεπιστημίου