ΥΓΕΙΑ

Το σέξι μυστικό για αδυνάτισμα, περισσότερη ενέργεια και χαμηλότερη πίεση!

Το κατ' εξοχήν σύμβολο της θηλυκότητας, η εμβληματική Μέριλιν Μονρόε, είχε χαρακτηριστικά δηλώσει πως όταν κοιμάται φορά μόνο το άρωμά της. Μήπως είχε δίκιο και πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι το παράδειγμά της;

Το σέξι μυστικό για αδυνάτισμα, περισσότερη ενέργεια και χαμηλότερη πίεση!

Ένας στους τρεις ενήλικες επιλέγει να κοιμηθεί χωρίς ρούχα, σύμφωνα με διεθνή μελέτη που πραγματοποίησε το Αμερικανικό Ίδρυμα για τον Ύπνο (NSF) και οι ειδικοί φαίνεται να επικροτούν τη συνήθεια αυτή.

Πολυάριθμες μελέτες αποδεικνύουν ότι ο ύπνος χωρίς ρούχα έχει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία μας. Δείτε τα τρία σημαντικότερα.

1. Καλύτερος ύπνος

Για να μας πάρει ο ύπνος, η μέση θερμοκρασία του σώματος πρέπει να πέσει. Ο εγκέφαλός μας, καθοδηγούμενος από το εσωτερικό ρολόι του οργανισμού, αποστέλλει μηνύματα στα αιμοφόρα αγγεία να διασταλούν και να απελευθερώσουν θερμότητα. «Η θερμοκρασία του σώματος είναι υψηλότερη στις 11 το βράδυ και χαμηλότερη στις 4 το πρωί», σύμφωνα με το Δρ Chris Idzikowski, διευθυντή του Κέντρου για τον Ύπνο στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. Εάν κάποιος εξωτερικός παράγοντας αποτρέψει αυτήν την πτώση της θερμοκρασίας, ο εγκέφαλος θα «ξυπνήσει» για να... δει τι συμβαίνει και ο ύπνος μας θα διακοπεί. Εάν όμως κοιμόμαστε χωρίς ρούχα, είναι πιο εύκολο να διατηρηθεί η ιδανική θερμοκρασία του σώματος.

2. Απώλεια βάρους

Αρκετές μελέτες έχουν εστιάσει στο ρόλο του καφέ λίπους στην απώλεια βάρους. Αν και το λευκό λίπος συσσωρεύεται στο σώμα όσο περισσότερο τρώμε, το καφέ λίπος έχει την ιδιότητα να καταναλώνει ενέργεια (δηλαδή θερμίδες). Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι δυνατό να ενεργοποιήσουμε το καφέ λίπος στο σώμα μας ώστε να καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα χωρίς κόπο. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Diabetes κατέδειξε πως ο ύπνος σε κρύα δωμάτια μπορεί να ενεργοποιήσει το καφέ λίπος στο σώμα ενός ενήλικα. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί εάν κοιμόμαστε χωρίς ρούχα.

3. Πιο χαμηλή πίεση

Εάν κοιμάστε με παρέα, αποφύγετε τις πιτζάμες προκειμένου να απολαύσετε –μεταξύ άλλων– μια γενναία δόση ωκυτοκίνης. Η επονομαζόμενη «ορμόνη της αγάπης» απελευθερώνεται κατά τη σωματική επαφή (π.χ. την αγκαλιά ή το φιλί). Τα νεύρα της επιδερμίδας αποστέλλουν τα αντίστοιχα σήματα στον εγκέφαλο προκειμένου να απελευθερωθεί η ορμόνη. Η ωκυτοκίνη έχει προστατευτική δράση για την καρδιά μας, καθώς συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επίσης, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και εξουδετερώνει την επίδραση του στρες.

Διαβάστε επίσης:

Μήπως σας λείπει ύπνος; Κάντε το τεστ του λεπτού!
Από τι κινδυνεύουν οι άντρες που δεν κοιμούνται πολύ
Ποιες είναι οι καλύτερες και ποιες οι χειρότερες στάσεις στον ύπνο