ΥΓΕΙΑ

Οι 10 πιο αλλόκοτες ασθένειες (βίντεο)

Μερικές ασθένειες, είτε οφείλονται σε λοίμωξη είτε σε διαταραχή της λειτουργίας κάποιου συστήματος του οργανισμού, είναι πραγματικά πολύ παράξενες και φυσικά εξαιρετικά σπάνιες.

Οι 10 πιο αλλόκοτες ασθένειες (βίντεο)

Δείτε 10 από αυτές που ξεχωρίζουν:

1. Το Σύνδρομο του Εσωτερικού Ζυθοποιείου

Μια λοίμωξη από μύκητα έχει σαν αποτέλεσμα να μετατρέπεται οποιαδήποτε τροφή σε αλκοόλ. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο βρίσκεται σε μια κατάσταση μόνιμης μέθης.

2. Το «Σύνδρομο της Έκπληξης» (υπερεκπληξία)

Η πάθηση χαρακτηρίζεται από τον αυξημένο μυϊκό τόνο και την υπερβολική εγρήγορση, με αποτέλεσμα το άτομο να «παγώνει» και να λιποθυμά όταν ξαφνιάζεται (π.χ. από δυνατούς ήχους).

3. Αναλγησία

Όπως δηλώνει και ο ίδιος ο όρος, πρόκειται για την πλήρη αδυναμία του ατόμου να αισθανθεί πόνο. Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς το άτομο δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τη σοβαρότητα ενός τραυματισμού ή ενός εγκαύματος.

4. Γαστρόσχιση ή γαστροσχιστία

Τα μωρά που πάσχουν από την πάθηση έχουν μια τρύπα στο στομάχι τους η οποία δεν κλείνει όταν αναπτύσσεται το έμβρυο, με αποτέλεσμα τα σπλάχνα να βρίσκονται έξω από το σώμα.

5. Μυϊκή υπερτροφία

Δυσλειτουργία της ορμόνης που εμποδίζει την υπερβολική ανάπτυξη των μυών, με αποτέλεσμα το μυϊκό σύστημα να αναπτύσσεται ανεξέλεγκτα.

6. Σύνδρομο Cotard ή «Σύνδρομο του Πτώματος»

Πρόκειται για ψυχικό νόσημα. Ο πάσχων νομίζει ότι έχει πεθάνει και είναι πολύ πιθανό να περιφέρεται τακτικά σε νεκροταφεία ώστε να περιτριγυρίζεται από «δικούς του ανθρώπους».

7. Σύνδρομο Ross

Το άτομο δεν ιδρώνει καθόλου, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος υπερθέρμανσης του οργανισμού.

8. Νόσος Urbach-Wiethe

Όσοι πάσχουν από τη νόσο, συνήθως δεν είναι σε θέση να αισθανθούν καθόλου φόβο.

9. Σύνδρομο Επίμονης Ερωτικής Διέγερσης

Νευρολογική πάθηση που συνεπάγεται τη συνεχή διέγερση των γεννητικών οργάνων της γυναίκας ή του άντρα.

10. Βλάβη στη βασική-έξω αμυγδαλή του εγκεφάλου

Χαρακτηρίζεται από τη διαστρεβλωμένη αντίληψη της εμπιστοσύνης, με αποτέλεσμα το άτομο να γίνεται εξαιρετικά γενναιόδωρο, σε σημείο που μπορεί να καταστραφεί οικονομικά ή να εξαπατηθεί από επιτήδειους.

Διαβάστε επίσης:

Αυτές είναι οι πιο παράξενες εγκεφαλικές διαταραχές

Οι ερωτικές επιθυμίες που εξοντώνουν άνδρες και γυναίκες

Οι 20 πιο παράλογες φοβίες σε ένα μόνο βίντεο!