ΥΓΕΙΑ

Η πρώτη πολυκεντρική επιδημιολογική μελέτη για τον καρκίνο του προστάτη

Υπεγράφη η συμφωνία για την έναρξη της πρώτης ευρείας πολυκεντρικής επιδημιολογικής μελέτης για τον καρκίνο του προστάτη στην Ελλάδα από την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία και το δίκτυο διαγνωστικών ιατρείων Iatrica, στα κεντρικά γραφεία του δικτύου Iatrica στον Κεραμεικό.

Η πρώτη πολυκεντρική επιδημιολογική μελέτη για τον καρκίνο του προστάτη

Η συμφωνία αυτή αποτελεί το επισφράγισμα μίας σημαντικής συνεργασίας στον ιατρικό κλάδο, η οποία ξεκίνησε τον προηγούμενο Σεπτέμβρη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου του Προστάτη παρέχοντας δωρεάν τη μέτρηση του Ειδικού Προστατικού Αντιγόνου (PSA) σε άνδρες ηλικίας 40 έως 70 ετών στα ιατρεία του δικτύου Iatrica σε συνδυασμό με την κλινική εξέταση από τους Ουρολόγους ιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Τα ιατρικά ιστορικά που συγκεντρώθηκαν με τη συγκατάθεση των 4.500 ανδρών που προσήλθαν στα ιατρεία του δικτύου iatrica μαζί με τα αποτελέσματα μέτρησης των δεικτών του PSA, τα οποία εξήχθησαν με την ίδια διαπιστευμένη αναλυτική μέθοδο στο εργαστήριο αναφοράς Medisyn, θα αποτελέσουν τη βάση για την εξαγωγή των πλέον ασφαλών συμπερασμάτων στη μεγαλύτερη επιδημιολογική μελέτη για τον Εθνικό Προσυμπτωματικό Έλεγχο και την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη.

Τη συμφωνία έναρξης διεξαγωγής της μελέτης υπέγραψαν εκ μέρους της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας ο πρόεδρος κ. Σοφράς Φραγκίσκος και εκ μέρους του Iatrica ο πρόεδρος κ. Βιδάκης Γεώργιος και η Διευθύνουσα Σύμβουλος κυρία Φαβίου Έλσα.

Το iatrica και η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία ανανέωσαν για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη το ραντεβού τους για τη διοργάνωση της Εβδομάδας Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Προστάτη. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδος το δίκτυο διαγνωστικών ιατρείων iatrica θα παρέχει ξανά στους άνδρες εξεταζόμενους δωρεάν τον έλεγχο του Ειδικού Προστατικού Αντιγόνου (PSA).
Έτσι όλοι μαζί επενδύουμε πραγματικά σε μια υγιή κοινωνία.

iatrica

Διαβάστε ακόμη:

Καρκίνος του προστάτη: Η νέα μέθοδος αντιμετώπισης που δείχνει πολύ πιο αποτελεσματική

Πέντε πιθανά συμπτώματα καρκίνου που αγνοούν οι άντρες