ΥΓΕΙΑ

Αυχενικό σύνδρομο: Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής προκαλεί σε πολλούς ανθρώπους μια σειρά συμπτωμάτων που ανήκουν στο φάσμα του αυχενικού συνδρόμου.

Αυχενικό σύνδρομο: Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης

Η πολύωρη καθιστική εργασία, η λάθος στάση του σώματος τη μέρα αλλά και στον ύπνο, το στρες, η έλλειψη άσκησης, οι παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, οδηγούν σε περιορισμό των κινήσεων και πόνο.

Συμπτώματα

Τα συνηθέστερα συμπτώματα του αυχενικού συνδρόμου είναι:

-Πονοκέφαλοι

-Πόνος κατά την κίνηση (ειδικά στη στροφή και τη κάμψη) σε αυχένα και πλάτη

-Αδυναμία των μυών

-Αίσθημα βάρους

Αντιμετώπιση

Σωστή στάση σώματος

Όσοι πάσχουν από αυχενικό σύνδρομο, πρέπει να υιοθετούν μια σωστή στάση σώματος, τόσο κατά την εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων, όσο και κατά την ξεκούραση και τον ύπνο.

Φυσικοθεραπεία

Το μασάζ και οι ορθοπεδικές ασκήσεις για τον αυχένα έχουν ευεργετική δράση. Ακολουθούν οι φυσικοθεραπευτικές ασκήσεις για τον αυχένα, τα άνω άκρα και την πλάτη, με σκοπό την ενδυνάμωση των μυών των περιοχών αυτών για καλύτερη υποστήριξη του αυχένα και της ράχης.

Γυμναστική

Η ορθοπεδική γυμναστική, ασκήσεις με αντιστάσεις, τραβήγματα ή ένας συνδυασμός αυτών, δίνουν τη δυνατότητα στο άτομο που πάσχει να τις εκτελεί μόνο του, χωρίς βοήθεια ειδικού.

Αν υποφέρετε από αυχενικό σύνδρομο, αποφύγετε να σηκώνετε βάρη αλλά τα σπορ που απαιτούν ένταση κινήσεων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις κ.λπ.), γιατί αυξάνουν τη μυϊκή ένταση και φυσικά τον πόνο.

Διαβάστε επίσης:

Αυχενικό σύνδρομο: Μια απλή άσκηση που θα σας σώσει! (βίντεο)

Αυχενικό σύνδρομο: Άμεση ανακούφιση με 3 κινήσεις