ΥΓΕΙΑ

Κατακράτηση υγρών: Ελέγξτε τα συμπτώματα με το πιο απλό και γρήγορο τεστ

Η κατακράτηση υγρών είναι ένα κοινό σύμπτωμα κακής κυκλοφορίας. Οι αιτίες ποικίλουν και συχνά είναι ορμονικές, ενώ μπορεί να σχετίζεται με καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια, προβλήματα του θυρεοειδούς και άλλες επείγουσες καταστάσεις που χρήζουν άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης.

Κατακράτηση υγρών: Ελέγξτε τα συμπτώματα με το πιο απλό και γρήγορο τεστ

Μπορεί επίσης να έχει αρνητικές συνέπειες και στην εμφάνιση, καθώς οδηγεί σε κυτταρίτιδα.

Το παρακάτω τεστ θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε μόνοι σας αν έχετε κατακράτηση, ώστε να μάθετε πού οφείλεται και πώς θα το αντιμετωπίσετε.

Πώς θα κάνετε το τεστ

Μετρήστε την κατακράτηση των υγρών στους γλουτούς: Ασκήστε μικρή και σταθερή πίεση σε 4-5 σημεία στους γλουτούς ή γύρω από τους αστραγάλους σας. Στην περίπτωση που η περιοχή στην οποία ασκήσατε την πίεση, παραμείνει σχεδόν λευκή για μερικά δευτερόλεπτα πριν πάρει και πάλι το φυσικό χρώμα του δέρματος ή μείνει κάποιο βαθούλωμα για δευτερόλεπτα, τότε είναι πιθανό να έχετε κατακράτηση υγρών.

Η άσκηση πίεσης στους γλουτούς είναι ένας τρόπος αρκετά γρήγορος και συχνά αξιόπιστος για να ελέγξετε το ενδεχόμενο να έχετε κατακράτηση υγρών.

Ένας άλλος τρόπος είναι να παρατηρήσετε τα βλέφαρά σας. Το πρωί τα βλέφαρα είναι συνήθως πρησμένα. Αν όμως είναι συνέχεια πρησμένα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό γιατί και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να έχετε κατακράτηση.

Το δέρμα δημιουργεί βαθούλωμα στα σημεία που πιέζετε, γιατί σε εκείνη την περιοχή υπάρχει οίδημα λόγω της κατακράτησης υγρών.

Αντιμετώπιση

Ο γιατρός μπορεί να σας χορηγήσει διουρητικά. Καλό είναι επίσης να περιορίσετε το αλάτι που επιτείνει το πρόβλημα και να προτιμάτε φαγητά πλούσια σε κάλιο, που προκαλούν διούρηση. Καταναλώστε επίσης με μέτρο τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη.

Διαβάστε επίσης:

Με αυτή τη διατροφή θα νικήσετε την κατακράτηση

Κατακράτηση ούρων: Οι πιθανές αιτίες που την προκαλούν