ΥΓΕΙΑ

Αρθροπλαστική ισχίου: Περισσότερες από 200 επεμβάσεις με την μέθοδο της ελάχιστης επεμβατικότητας από το Ιατρικό Αθηνών

Περισσότερες από 200 επεμβάσεις με την καινοτόμο μέθοδο ελάχιστης επεμβατικότητας ASI, για την Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου, έχουν πραγματοποιήσει στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ο κ. Ιωάννης Τσαρούχας, Διευθυντής της Κλινικής Μεγάλων Αρθρώσεων και η ομάδα του, αναδεικνύοντας την κλινική σε πρότυπο κέντρο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Αρθροπλαστική ισχίου: Περισσότερες από 200 επεμβάσεις με την μέθοδο της ελάχιστης επεμβατικότητας από το Ιατρικό Αθηνών

Με τη μέθοδο ASI, επιτυγχάνεται θεαματική ανάρρωση των ασθενών, άμεση κινητοποίηση τους και μείωση της συχνότητας των επιπλοκών.

Το πρωτοποριακό στοιχείο της τεχνικής εντοπίζεται στον τρόπο με τον οποίο ο χειρουργός φθάνει στην άρθρωση. Συγκεκριμένα, με μία πρόσθια τομή μήκους μόλις 6-7 εκατοστών, διασφαλίζεται ότι τα μαλακά μόρια δεν τραυματίζονται και αποφεύγεται η διατομή μυών και τενόντων. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η επέμβαση διαρκεί περίπου 1,5 ώρα, ενώ ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος. Η διάρκεια της νοσηλείας περιορίζεται σε τρεις έως τέσσερις ημέρες και πολύ σύντομα ο ασθενής επανεντάσσεται στις καθημερινές δραστηριότητες και σε μία φυσιολογική ζωή.

Παράλληλα, ο κίνδυνος εξαρθρώματος σχεδόν εξαλείφεται καθώς δεν τραυματίζονται οι μύες, ενώ με την ταχεία κινητοποίηση μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος επιπλοκών, όπως η θρόμβωση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η τεχνική ASI είναι κατάλληλη και για υπέρβαρους ασθενείς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα με όλες τις υπόλοιπες υπάρχουσες τεχνικές.

Η τεχνική ASI αποτελεί την πιο πρόσφατη εξέλιξη στις μεθόδους ελάχιστης επεμβατικότητας και προσφέρει λύσεις στα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί με τις προηγούμενες. Έτσι, για παράδειγμα, δε δημιουργείται κίνδυνος κάκωσης νεύρων ή των άλλων αρθρώσεων του κάτω άκρου, ενώ δίνεται η δυνατότητα ακριβούς ελέγχου του ισοσκελισμού των άκρων.

«Με την τεχνική αυτή θεωρούμε ότι έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα προόδου στην κατεύθυνση της πλήρους απαλλαγής του ασθενούς από τη μετεγχειρητική ταλαιπωρία μιας επέμβασης, που είναι αναγκαία για μια καλή ποιότητα ζωής. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δέσμευση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών να βρίσκεται διαρκώς ένα βήμα μπροστά», δήλωσε ο κ. Ιωάννης Τσαρούχας, Διευθυντής της Κλινικής Μεγάλων Αρθρώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Διαβάστε ακόμη:

Το πρώτο Εργαστήριο Πυελικού Εδάφους στην Ελλάδα από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης επενδύει στη ρομποτική χειρουργική

Ιατρικό Αθηνών: Μνημόνιο συνεργασίας με το Αντικαρκινικό Κέντρο της Αμερικής MD Anderson Cancer Center

Νέα διεθνής αναγνώριση για τον Δρ. Κων. Κωνσταντινίδη του Ιατρικού Αθηνών

Παγκόσμια ελληνική επιτυχία στη ρομποτική χειρουργική

Πρωτιά του Ιατρικού Αθηνών στα βραβεία του 29ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χειρουργικής