ΥΓΕΙΑ

Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση: Τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών βάζει η Ρομποτική Χειρουργική

Λύση στο πρόβλημα της Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης (ΓΟΠ), δίνει η Ρομποτική Χειρουργική, ανώδυνα, αναίμακτα και με εντυπωσιακά γρήγορη ανάρρωση για τον ασθενή!

Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση: Τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών βάζει η Ρομποτική Χειρουργική

Η νόσος της Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης (ΓΟΠ) ταλαιπωρεί πολλούς συνανθρώπους μας, επηρεάζοντας σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους. Η πιο συνηθισμένη αιτία της πάθησης είναι μια χαλάρωση του διαφράγματος που επιτρέπει στο στομάχι να ανεβαίνει στο θώρακα και ονομάζεται διαφραγματοκήλη.

Όπως μας εξηγεί ο έμπειρος και καταξιωμένος διεθνώς Γενικός Χειρουργός και ειδικός στη Ρομποτική Χειρουργική, Μέλος του Ινστιτούτου AIMIS, Dr Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PhD, FACS, «η νόσος της Γαστροoισοφαγικής Παλινδρόμησης (GERD, Gastro-Εsophageal Reflux Disease), χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες παλινδρομήσεις των υγρών του στομάχου προς τον οισοφάγο προκαλώντας φλεγμονή στον εσωτερικό χιτώνα του οισοφάγου και συμπτώματα όπως αδιαθεσία, δυσπεψία, πόνο ή καύσο χαμηλά στο θώρακα, δυσκαταποσία και έμετο.

Η παλίνδρομη πορεία των οξέων του στομάχου είναι δυνατό να προκαλέσει βλάβες στις φωνητικές χορδές και βράγχος φωνής, ή ακόμα και σοβαρή βλάβη στους πνεύμονες έπειτα από εισρόφηση. Ενοχοποιείται μάλιστα για το ότι περίπου 5% των ανθρώπων που έχουν ΓΟΠ κινδυνεύουν να πάθουν καρκίνο του Οισοφάγου. Η επέμβαση αποκατάστασης της διαφραγματοκήλης, με το Ρομποτικό σύστημα daVinci Xi 4 Arm 3D HD, διαρκεί περίπου μία ώρα και ο ασθενής εξέρχεται του νοσοκομείου την επόμενη ημέρα, ενώ δεν θα χρειαστεί να ξαναπάρει φάρμακα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης».

Πρωτοποριακές Ρομποτικές Επεμβάσεις από τον Δρ Κ. Κωνσταντινίδη στην Κύπρο

Ο Dr Κωνσταντινίδης, ως Μέλος του Ινστιτούτου AIMIS, θα παρέχει πλέον τις υπηρεσίες του και στους Κύπριους ασθενείς. Διαθέτει τεράστια εμπειρία 1.300 και πλέον Ρομποτικών Επεμβάσεων και άνω των 14.000 λαπαροσκοπικών επεμβάσεων. Θεωρείται από τους πρωτοπόρους στις Ρομποτικές Χειρουργικές Επεμβάσεις Βουβωνοκήλης και Κοιλιοκήλης, τις οποίες εφαρμόζει με άριστα αποτελέσματα. Για την συνεργασία με το Ινστιτούτο AIMIS, ο Δρ Κ. Κωνσταντινίδης τόνισε:

«Το υπερσύγχρονο σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής daVinci Xi 4 Arm 3D HD, είναι ότι πιο καινούριο έχουμε στη Ρομποτική Χειρουργική παγκοσμίως και μου δίνει την ευκαιρία να συμμετέχω στο Πρόγραμμα Αντιμετώπισης Χειρουργικών Προβλημάτων στην Κύπρο, με τρόπο αναίμακτο, ανώδυνο κι αποτελεσματικό. Χαίρομαι που μπορώ να παρέχω τις υπηρεσίες μου στο Κυπριακό κοινό, μέσα από το Κέντρο Αριστείας του Ινστιτούτου AIMIS, το οποίο έκανε το άνοιγμα προς τη Ρομποτική Χειρουργική με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δηλαδή αφήνοντας την καλύτερη και την πιο εξελιγμένη τεχνολογία, στα χέρια των πλέον ειδικών».

Πλεονεκτήματα Ρομποτικών Επεμβάσεων με το σύστημα daVinci Xi 4 Arm 3D HD

Αναμφίβολα, το σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής daVinci Xi 4 Arm 3D HD, υπερέχει όλων των παλαιότερων συστημάτων Ρομποτικής Χειρουργικής ως προς την ευκρίνεια της εικόνας, την ακρίβεια των χειρισμών, των ευκολιών και των νέων δυνατοτήτων που προσφέρει στο χειρουργό, κυρίως όταν πρόκειται για δύσκολες επεμβάσεις σε σημεία του σώματος που το ανθρώπινο χέρι και η ανθρώπινη όραση δεν μπορούν να φτάσουν.
Οι μικροτομές δέρματος που δεν ξεπερνούν τα 5-10mm και το μικρότερο τραύμα για τον ασθενή, τον απαλλάσουν από τον μετεγχειρητικό πόνο, δίνοντάς του τη δυνατότητα άμεσης επαναφοράς του στην καθημερινότητά του.
Επιπλέον, η απώλεια αίματος περιορίζεται σε τέτοιο βαθμό ώστε οι επεμβάσεις αυτές να χαρακτηρίζονται αναίμακτες. «Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ασθενής κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων αυτών, χάνει περίπου όσο αίμα θα έχανε από μία κοινή αιμοληψία για εξέταση αίματος» συμπληρώνει ο Δρ Κωνσταντινίδης.

Λίγα λόγια για το AIMIS Robotics

Το AIMIS (the American Institute of Minimally Invasive Surgery) είναι ένα παγκοσμίου φήμης Κέντρο Αριστείας Eλάχιστα Eπεμβατικής Xειρουργικής, το οποίο εδρεύει στην Κύπρο και λειτουργεί στο American Medical Center στη Λευκωσία από το 2011, προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς από όλο τον κόσμο, τοποθετώντας τη χώρα μας στο χάρτη των διεθνών προορισμών ιατρικής περίθαλψης υψηλού επιπέδου.

Το Ινστιτούτο AIMIS, πρόσφατα εγκατέστησε στην Κύπρο το πλέον σύγχρονο σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής daVinci Xi 4 Arm 3D HD, το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Το σύστημα αυτό σε συνδυασμό με την φήμη και υποδομή που έχει δημιουργήσει το AIMIS έχoυν καταστεί πόλος έλξης κορυφαίων ιατρών όχι μόνο γειτονικών χωρών αλλά και άλλων.

Η παρουσία στην Κύπρο του daVinci Xi 4 Arm 3D HD και παγκοσμίου φήμης χειρουργών με εξειδίκευση και εμπειρία στην Ρομποτική Χειρουργική, διανοίγει νέους ορίζοντες στον ιατρικό τομέα της χώρας μας, αφού δίνει την ευχέρεια αφενός στους Κύπριους ασθενείς να επωφελούνται από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Ρομποτικής Χειρουργικής και αφετέρου στους Κύπριους ιατρούς να διεισδύσουν στην ειδικότητα της Ρομποτικής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Το Ινστιτούτο AIMIS αποτελεί εξαίρετο παράδειγμα των δυνατοτήτων που έχει η Κύπρος να καταστεί κέντρο αριστείας στον ιατρικό τομέα και κορυφαίος προορισμός της παγκόσμιας αγοράς ιατρικού τουρισμού.

20150611 112559

Ποιός είναι ο Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

• Ο Δρ. Κωνσταντινίδης με εμπειρία στην λαπαροσκοπική χειρουργική που ξεπερνά τις 14000 επεμβάσεις είναι ο πρώτος χειρουργός στην Ελλάδα που χειρουργεί ρομποτικά από το 2006 και μέσα σε 9 χρόνια έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1300 ρομποτικές επεμβάσεις.
• Έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες επεμβάσεις στον κατώτερο οισοφάγο τόσο για καλοήθη όπως για ΓΟΠ και Αχαλασία όσο και για κακοήθη νοσήματα, εκ των οποίων περισσότερες από 200 με τη Ρομποτική μέθοδο, με απόλυτη επιτυχία.
• Το 2012 πραγματοποίησε την πρώτη διεθνώς Ρομποτική θολοπλαστική Nissen μιας τομής με απόλυτη επιτυχία σε νεαρή γυναίκα που λάμβανε επί σειρά ετών φάρμακα (PPIs). Η επέμβαση ανακοινώθηκε σε πολυάριθμα διεθνή συνέδρια.
• Το Σεπτέμβριο του 2012 στη Βοστώνη έλαβε τιμητική διάκριση από το SRS (Society of Robotic Surgery) και SLS (Society of Laparoendoscopic Surgeons) ως ένας από τους καλύτερους ρομποτικούς χειρουργούς του κόσμου στην αντιμετώπιση της διαφραγματοκήλης, ΓΟΠ και Αχαλασίας.
• Έχει τεράστια εμπειρία στη χειρουργική ασθενών με παχυσαρκία. Το 2012 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Χειρουργικής της Νοσογόνου Παχυσαρκίας (IFSO Accreditation) του απένειμε τον τίτλο αριστείας.
• Είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής και της Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERSS) κι έχει εκπαιδεύσει Έλληνες και ξένους χειρουργούς στις τεχνικές της Λαπαροσκόπησης και της Ρομποτικής Χειρουργικής.
• Είναι επιβλέπων καθηγητής (proctor) Ρομποτικής Χειρουργικής εξειδικευμένων κέντρων του εξωτερικού (Γαλλία, Ελβετία, Ρουμανία, Βουλγαρία κ.α.).