ΥΓΕΙΑ

Τι είναι ο αριθμός 112, ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

Ανοιχτή αποστολή έστειλαν 60 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από όλο το πολιτικό φάσμα, προς τον Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Günther Oettinger σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης, 112.

Τι είναι ο αριθμός 112, ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

Τα μέλη του Κοινοβουλίου επεσήμαναν τη σημασία αυτού του αριθμού και τόνισαν πως δεν είναι όσο πρέπει γνωστός και γνώριμος στους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι είναι όμως ο αριθμός αυτός που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος στα ταξίδια στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό της χώρας.

Ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης:

-Δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί σε 24ωρη βάση τους πολίτες σε περιπτώσεις που χρειαστούν βοήθεια.
-Σε όποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειαστείτε βοήθεια όπως π.χ. αστυνομίας, πυροσβεστικής, ασθενοφόρου EKAB ή λιμενικού καλείτε το 112.
-Στην τηλεφωνική σας κλήση θα απαντήσει αμέσως εξειδικευμένο προσωπικό με το οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε σε μια από τις κύριες ευρωπαϊκές γλώσσες.
-H κλήση στο 112 από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, από τηλεφωνικό θάλαμο ή υπαίθρια τηλεφωνική συσκευή με κερματοδέκτη ή καρτοδέκτη είναι χωρίς χρέωση.
-Ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112 λειτουργεί και στην Ελλάδα για να εξυπηρετεί τους πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα μας.
-Ο αριθμός 112 λειτουργεί εντός της εμβέλειας οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Δηλαδή ακόμη κι αν το δικό σας δίκτυο δεν λειτουργεί σε συγκεκριμένη τοποθεσία, μπορείτε να καλέσετε το 112 αρκεί να υπάρχει κάλυψη από άλλο δίκτυο.
-Λειτουργεί με κάρτα SIM ή χωρίς κάρτα SIM στο κινητό σας.

Διαβάστε επίσης:

Πάνω από 740 παιδιά κάθε μέρα καλούν για βοήθεια στο 1056

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ