ΥΓΕΙΑ

Δεν φαντάζεστε πόσα μικρόβια κουβαλούν τα αρκουδάκια των παιδιών…

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους γονείς να πλένουν συχνότερα τα λούτρινα αρκουδάκια των παιδιών, καθώς συχνά κουβαλούν τεράστιο μικροβιακό φορτίο.

Δεν φαντάζεστε πόσα μικρόβια κουβαλούν τα αρκουδάκια των παιδιών…

Αρκετά παιδιά συνηθίζουν να κουβαλούν το αγαπημένο τους αρκουδάκι όπου κι να πάνε ή κοιμούνται κρατώντας το αγκαλιά όταν είναι άρρωστα, καθώς τους παρέχει ένα αίσθημα ασφάλειας και ζεστασιάς.

Οι γονείς όμως συχνά αμελούν να πλύνουν το αρκουδάκι και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία του παιδιού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, αναλύσεις που πραγματοποίησαν ερευνητές της γνωστής εταιρίας Dettol έδειξαν ότι ποσοστό έως και 80% των λούτρινων παιχνιδιών κουβαλούν βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, ενώ ένα στα τέσσερα αρκουδάκια έχει μολυνθεί με ίχνη από υπολείμματα περιττωμάτων.

blogger image 885119830

Τα στοιχεία υπέδειξαν επίσης ότι το 90% των παιδιών ρίχνουν συχνά κάτω το αγαπημένο τους αρκουδάκι, οπότε έρχεται σε επαφή με διαφόρων ειδών μικροοργανισμούς.

Τρία στα τέσσερα αρκουδάκια δεν πλένονται όταν το παιδί αρρωσταίνει, ενώ ένα στα πέντε δεν έχει πλυθεί ποτέ!

Οι ειδικοί συνιστούν στους γονείς να πλένουν τακτικά τα αρκουδάκια των παιδιών τους με ειδικό αντιμικροβιακό διάλυμα για την προστασία τόσο των ίδιων όσο και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας. Καλό είναι τα αρκουδάκια να πλένονται χωριστά από άλλα ρούχα, ώστε να μην μεταφέρονται οι μικροοργανισμοί.

Διαβάστε επίσης:

Δεν φαντάζεστε πόσα μικρόβια υπάρχουν στην οικιακή σκόνη
Πέντε αντικείμενα που χρησιμοποιείς καθημερινά και είναι πολύ πιο βρώμικα από την τουαλέτα
Το απόλυτο τρικ για να εξοντώσετε τα μικρόβια από το σφουγγάρι των πιάτων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ