ΥΓΕΙΑ

Τι δεν πρέπει να φας πριν από ένα αεροπορικό ταξίδι

Αν ετοιμάζεστε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη διατροφή σας, αν θέλετε να αποφύγετε μια δυσάρεστη εμπειρία τόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης όσο και κατά την προσγείωση.

Τι δεν πρέπει να φας πριν από ένα αεροπορικό ταξίδι

Τηγανητά και fast food
Όσο μεγαλώνει το υψόμετρο, τόσο δυσκολεύει η διαδικασία της πέψης. Είναι λοιπόν πιθανό να έχετε καούρες και ναυτία. Οι επιστήμονες έχουν βρει επίσης ότι τα κορεσμένα λιπαρά μπορεί να περιορίσουν τη ροή του αίματος και να αυξήσουν τον κίνδυνο για φλεβική θρόμβωση.

Σταυρανθή λαχανικά
Μετά την απογείωση, η πίεση του αέρα στην καμπίνα μειώνεται, προκαλώντας διαστολή του περίπου 30%. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αέρια στο στομάχι, διαστολή του λεπτού εντέρου και αίσθημα φουσκώματος. Αποφύγετε λοιπόν τροφές όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και άλλα σταυρανθή λαχανικά που εντείνουν το φούσκωμα.

Αλκοόλ
Το αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα και σε συνδυασμό με τον αέρα του αεροπλάνου, που δεν είναι υγρός, αυξάνει την πιθανότητα αφυδάτωσης.

Ροφήματα με ανθρακικό
Η μπύρα, η σόδα και όλα τα αεριούχα ροφήματα προκαλούν πρήξιμο. Οι φυσαλίδες που καταλήγουν στο στομάχι, διαστέλλονται ραγδαία όταν η πίεση του αέρα μεταβληθεί.

Όσπρια
Οι σύνθετοι υδατάνθρακες που περιέχονται στα όσπρια προκαλούν φούσκωμα. Μια καλή λύση είναι να μουλιάσετε τα φασόλια σας καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας για να ελαχιστοποιήσετε τα προβληματικά σάκχαρα.

Διαβάστε επίσης:
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν πετάμε με αεροπλάνο
Γιατί το φαγητό στο αεροπλάνο είναι άγευστο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ