ΥΓΕΙΑ

Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο 1ο Συνέδριο στη Λάρισα

Το 1ο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής Κεντρικής Ελλάδας με θέμα «Εξελίξεις στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή» πραγματοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Διατήρησης Αναπαραγωγής σε συνεργασία με τη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, στις 5-6 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο «Διβάνη».

Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο 1ο Συνέδριο στη Λάρισα

Οι εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν χώρα, το Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 8 βράδυ και την Κυριακή από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου ενώ διευκρινίζεται πως η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν.

Το συνέδριο γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας και του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συνεδρίου και Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας, της ομώνυμης Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Κωνσταντίνος Νταφόπουλος, «η Αναπαραγωγική Ιατρική αποτελεί μία από τις τέσσερις εξειδικεύσεις της ειδικότητας της Μαιευτικής και Γυναικολογίας. Το ευρύτατο πεδίο της περιλαμβάνει τη γυναικολογική ενδοκρινολογία, την ενδομητρίωση, την υπογονιμότητα, την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και την εξωσωματική γονιμοποίηση, την ανδρολογία, τη διατήρηση της αναπαραγωγικής ικανότητας σε νεοπλασίες και την ενδοσκοπική χειρουργική.

Οι εξελίξεις στον τομέα της Αναπαραγωγικής Ιατρικής είναι ραγδαίες και λόγω του μεγέθους της πολύπλευρης συσσώρευσης νέων σχετικών επιστημονικών δεδομένων καθίσταται επιτακτική η συνεχής ενημέρωση, ώστε να εξασφαλίζεται η αριστεία τόσο σε ερευνητικό όσο και σε κλινικό επίπεδο.

Σκοπός του 1ου Συνεδρίου Αναπαραγωγικής Ιατρικής Κεντρικής Ελλάδας είναι να συμβάλλει στη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα, οι οποίοι ασχολούνται ιδιαίτερα με τα θέματα της Αναπαραγωγικής Ιατρικής και θα μεταδώσουν τις γνώσεις, την εμπειρία τους και τα νεότερα δεδομένα μέσα σε ένα ενδιαφέρον επιστημονικό πρόγραμμα» καταλήγει ο κ. Νταφόπουλος.

Το συνέδριο απευθύνεται σε Μαιευτήρες-Γυναικολόγους, Ουρολόγους, Χειρουργούς, Παιδιάτρους, Παθολόγους, Ακτινολόγους, ειδικευόμενους ιατρούς Μαιευτικής-Γυναικολογίας και των λοιπών ειδικοτήτων, Βιολόγους και γενικότερα σχετικούς Επαγγελματίες Υγείας, φοιτητές καθώς επίσης και στο ευρύτερο κοινό».

Διαβάστε ακόμη:

Κρυοσυντήρηση: Παρακάμπτοντας τα όρια της γυναικείας γονιμότητας

Σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών: Πού οφείλεται, ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου