ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Ξεκινά το Ευρωπαϊκό συνέδριο αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος

Ξεκινά το Ευρωπαϊκό συνέδριο αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος

Οι νεότερες τεχνολογίες και χειρουργικές τεχνικές που αφορούν στην αρθροπλαστική του ισχίου και του γόνατος παρουσιάζονται στο διήμερο ευρωπαϊκό συνέδριο αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος MAST-2 (Masterclass in Arthroplasty Surgery Thessaloniki-2), που ξεκινά την Παρασκευή στο αμφιθέατρο του Γ.Ν. «Παπαγεωργίου».

Το MAST-2, το οποίο οργανώνεται και φέτος από την Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του Γ.Ν. «Παπαγεωργίου» και αποτελεί τον επίσημο εκπαιδευτικό φορέα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη της αρθροπλαστικής ισχίου τύπου Exeter, είναι από φέτος αναγνωρισμένο ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Πανευρωπαϊκής Ορθοπαιδικής Εταιρείας (EFORT), ενώ αναγνωρίζεται επίσημα και από την Πανευρωπαϊκή Εταιρεία Ισχίου (EHS). Οργανωτής του MAST-2 είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην Πανεπιστημιακή Κλινική του «Παπαγεωργίου», Λευτέρης Τσιρίδης, ενώ πρόεδρος ο διευθυντής της ίδιας κλινικής, επίσης Καθηγητής του ΑΠΘ, Ιωάννης Κύρκος.

Επίσημος ομιλητής του συνεδρίου είναι ο γενικός γραμματέας του EFORT, Καθηγητής Per Kjaersgaard - Andersen, ενώ συμμετέχουν ως ομιλητές και εκπαιδευτές, όλοι οι διακεκριμένοι Έλληνες Καθηγητές που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Εκτός από τις επιστημονικές ανακοινώσεις που αφορούν στις ορθές τεχνικές της ολικής αρθροπλαστικής και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στις επεμβάσεις, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων στις τεχνικές αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος και τη χρήση εργαλείων. Στα τρία workshops θα εκπαιδευτούν συνολικά 45 άτομα σε πλαστικά οστά.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα δοθούν τρεις υποτροφίες. Συγκεκριμένα, ειδικευόμενοι και νέοι ειδικοί καλούνται να συμμετάσχουν δωρεάν σε ένα ημίωρο τεστ με 30 ερωτήσεις και οι δύο συμμετέχοντες που θα επιτύχουν την καλύτερη βαθμολογία θα λάβουν την υποτροφία «MAST FELLOWSHIP», που περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο, αλλά και την παρακολούθηση χειρουργείων αρθροπλαστικής για ένα μήνα υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή, Λ. Τσιρίδη. Επίσης, θα απονεμηθεί η υποτροφία ROTARY-ICAROS στον αριστεύσαντα τελειόφοιτο της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος θα παρακολουθήσει τις δραστηριότητες του ICAROS για δέκα ημέρες.

Το MAST-2 χρηματοδοτείται από τον ιδιωτικό τομέα μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου με τα έσοδα να χρηματοδοτηθεί η έρευνα, η τεχνολογία και η επιχειρηματικότητα.

«Το τρίπτυχο έρευνα – τεχνολογία – επιχειρηματικότητα αποτελεί την αιχμή της στρατηγικής του συνεδρίου, γι’ αυτό επιλέξαμε τη χρηματοδότηση μέσω ΕΛΚΕ. Στόχος μας είναι –και μέσα από τις επόμενες διοργανώσεις- να αναδείξουμε το διεθνές προφίλ του, να προάγουμε την εκπαιδευτική διαδικασία και ταυτόχρονα να επιβραβεύσουμε την αριστεία, δημιουργώντας ένα προϊόν που έχει υπεραξία για τη χώρα», τόνισε ο κ. Τσιρίδης.

Επικοινωνία: Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής, Αν. Καθηγητής Ορθοπαιδικής ΑΠΘ, Λευτέρης Τσιρίδης, τηλ. 6976439739 και Επίκ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής ΑΠΘ, Μιχάλης Ποτούπνης, τηλ. 6944590052

BEST OF NETWORK

Τζόκερ: Με μόλις 2 ευρώ κέρδισε πάνω από 2.300.000 ευρώ - Πού παίχτηκε το δελτίο

Κορονοϊός: SOS από Δερμιτζάκη – «Φόβοι για σκηνές Ιταλίας στην Ελλάδα με 6.000 κρούσματα τη μέρα»

Ερντογάν-Μακρόν: Τι κρύβει η άγρια κόντρα – Το Charlie Hebdo, το Ισλάμ και η ανατολική Μεσόγειος

Αδίστακτοι: Οι Τούρκοι… βύθισαν το «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού!

Συνεπιμέλεια ανηλίκων: Η προστασία των παιδιών από τη χρησιμοποίησή τους ως «όπλα» διαζυγίων

Σου εξηγούμε γιατί ο Σκορπιός είναι το πιο παρεξηγημένο ζώδιο

Big Brother: Σοφία και Δημήτρης σε τρυφερές στιγμές μέσα στη μπανιέρα (photos)

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα απαραίτητα έγγραφα για να μετακινηθείτε - Πώς θα συμπληρώσετε τη δήλωση

Κορονοϊός: Δήλωση «βόμβα» Μπιλ Γκέιτς - «Δεν θα επιστρέψουμε στο φυσιολογικό»

28η Οκτωβρίου: Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία κυματίζει στο Καστελόριζο - Εντυπωσιακές εικόνες

Ανατριχίλα: Το συγκλονιστικό μήνυμα του πιλότου του μαχητικού F-16 για την 28η Οκτωβρίου

28η Οκτωβρίου 1940: 80 χρόνια μετά το «ΟΧΙ» - Τι γιορτάζουμε