ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Επιστημονικό Σεμινάριο «11ος Δεκάλογος για τις Λοιμώξεις» από το ΙΑΣΩ General

Επιστημονικό Σεμινάριο «11ος Δεκάλογος για τις Λοιμώξεις» από το ΙΑΣΩ General

Επιστημονικό Σεμινάριο με τίτλο «11ος Δεκάλογος για τις Λοιμώξεις» διοργανώνεται από το Άλφα Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Επιστημών και την Παθολογική-Λοιμωξιολογική Κλινική του ΙΑΣΩ General, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 έως 17:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κλινικής ΙΑΣΩ (Λεωφ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι).

Πρόκειται για ένα διατομεακό επιστημονικό σεμινάριο, η διεξαγωγή του οποίου έχει καθιερωθεί τα τελευταία 11 χρόνια και παρουσιάζει όλα τα νεότερα δεδομένα στον τομέα των λοιμώξεων.

Υπεύθυνος του σεμιναρίου είναι ο κ. Ματθαίος Φαλάγγας, Αναπλ. Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Διευθυντής Παθολογικής – Λοιμωξιολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ General, ενώ διακεκριμένοι ιατροί θα συμμετέχουν ως ομιλητές και πρόεδροι. Το επιστημονικό πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει εκπαιδευτικές ομιλίες σε θέματα λοιμώξεων και συζητήσεις ενδιαφερόντων περιστατικών. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

▪ Λοιμώξεις στην πρωτοβάθμια περίθαλψη
▪ Ερευνητικό Βήμα
▪ Αντιμικροβιακή αντοχή
▪ Ειδική ομιλία: HPV και νεοπλασία
▪ Ανάλυση-Συζήτηση περιστατικών
▪ Τι νεότερο το 2015
▪ Ειδική ομιλία: CMV και εγκυμοσύνη
▪ Ιογενείς λοιμώξεις
▪ Λοιμώξεις σε ειδικούς πληθυσμούς
▪ Μυκητιακές λοιμώξεις

Εξαιτίας του μεγάλου φάσματος των θεμάτων, το σεμινάριο απευθύνεται σε ιατρούς πολλών ειδικοτήτων όπως παθολόγους, χειρουργούς, γυναικολόγους, μικροβιολόγους, δερματολόγους, παιδιάτρους, λοιμωξιολόγους καθώς και σε λειτουργούς δημόσιας υγείας. Απευθύνεται επίσης σε φοιτητές ιατρικής και νοσηλευτικής λόγω του εκπαιδευτικού του χαρακτήρα και της ανάλυσης των κλινικών περιστατικών.

Η συμμετοχή στo σεμινάριο είναι ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμη:

Δέκα ασθένειες που σκοτώνουν σε 24 ώρες (βίντεο)

Links

BEST OF NETWORK

PlusQueen