ΥΓΕΙΑ

Το μυστικό της μακροζωίας από ένα Βρετανό ηλικίας 109 ετών!

Ο Τζορτζ Χιγκς γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1907 και πριν από μερικές ημέρες γιόρτασε τα 109α γενέθλιά του!

Το μυστικό της μακροζωίας από ένα Βρετανό ηλικίας 109 ετών!

Ήταν μόλις επτά ετών όταν ξέσπασε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος και 32 όταν ξέσπασε ο Δεύτερος.

Παρά τα δύσκολα χρόνια που πέρασε, έχει ζήσει περισσότερο από έναν αιώνα και τα κατάφερε επειδή έχει κατακτήσει το μυστικό της μακροζωίας.

Ο Τζορτζ γιόρτασε τα γενέθλιά του στον οίκο ευγηρίας του Λέστερ όπου διαμένει. «Δεν νιώθω τόσο άσχημα. Δεν περίμενα στα 109 να νιώθω τόσο καλά», δήλωσε ο ίδιος.

«Το μυστικό της μακροζωίας είναι να μην ανησυχείς για τίποτα. Απλώς προχώρα.»

George Higgs02 3539664b

Η Επιστήμη φαίνεται να επιβεβαιώνει και ταυτόχρονα να εξηγεί τη στάση του Τζορτζ.

Μελέτη που είχε δημοσιευθεί το 2008 στην επιθεώρηση Psychological Science και είχε βασιστεί σε δείγμα περίπου 1.600 ανδρών ηλικίας 43 έως 91 ετών, είχε καταδείξει ότι όσοι χαρακτηρίζονται από νευρωτισμό, δηλαδή ανησυχούν για τα πάντα, αγχώνονται, εκδηλώνουν συμπτώματα κατάθλιψης ή αντιδρούν αρνητικά στο στρες, ζουν λιγότερα χρόνια σε σύγκριση με όσους αντιμετωπίζουν τη ζωή πιο χαλαρά.

Η μελέτη είχε διάρκεια 12 χρόνια. Κατά το διάστημα αυτό πέθαναν οι μισοί από τους άνδρες που χαρακτηρίζονταν από αυξημένα επίπεδα νευρωτισμού. Ωστόσο, ποσοστό 75-85% των ανδρών που δεν χαρακτηρίζονταν από νευρωτισμό ήταν ακόμη ζωντανοί μετά το πέρας της 12ετίας.

Οι πιθανές εξηγήσεις για τα ευρήματα είναι πολλές. Μία από τις επικρατούσες θεωρίες είναι ότι το στρες επιταχύνει την εξέλιξη προβλημάτων υγείας και επιπλοκών, φέρνοντας επομένως τον άνθρωπο ένα βήμα πιο κοντά στο θάνατο.

Διαβάστε επίσης:

Οι συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε μέσα στο 2016 για καλύτερη υγεία!
Τα 9 μυστικά των επιστημόνων για να περάσετε τα... 100!