ΥΓΕΙΑ

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Χρειάζεται θυροξίνη εφ’ όρου ζωής για τον υποθυρεοειδισμό;

Ο Mikhail Varshavski ανακηρύχθηκε από το περιοδικό People ως ο πιο σέξι γιατρός!

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Χρειάζεται θυροξίνη εφ’ όρου ζωής για τον υποθυρεοειδισμό;

Μεταξύ των εφημεριών στο νοσοκομείο του Νιου Τζέρσεϊ όπου κάνει την ειδικότητά του και των δραστηριοτήτων του ιδρύματος Limitless Tomorrow που έχει ιδρύσει με σκοπό την οικονομική ενίσχυση νέων, ο εμφανίσιμος γιατρός βρήκε λίγο χρόνο για να απαντήσει σε ένα σημαντικό ερώτημα σχετικά τη φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται στο πλαίσιο της διαχείρισης του υποθυρεοειδισμού.

Σε συνεργασία με το Women’s Health, ο Mikhail Varshavski απαντά μέσα από βίντεο ερωτήσεις αναγνωστών σχετικά με διάφορα καθημερινά ζητήματα υγείας.

Η ερώτηση αυτής της εβδομάδας είναι: «Πώς αντιμετωπίζεται η διαταραχή του θυρεοειδούς; Πάσχω από υποθυρεοειδισμό εδώ και επτά χρόνια. Παίρνω θυροξίνη και βλέπω βελτίωση, οπότε μειώνω τη δοσολογία, και μετά η κατάσταση επιδεινώνεται και πάλι. Θα πρέπει να παίρνω το χάπι για όλη μου τη ζωή;»

Όπως αναφέρει ο γιατρός, στην περίπτωση αυτή η φαρμακευτική αγωγή θα διαρκέσει κατά πάσα πιθανότητα εφ’ όρου ζωής. Διευκρινίζει ότι το φάσμα των διαταραχών του θυρεοειδούς είναι αρκετά ευρύ και ότι στην περίπτωση του υποθυρεοειδισμού πολλές φορές χρειάζεται χρόνια αγωγή.

Αυτό που επισημαίνει με έμφαση ο Varshavski είναι ότι ο ασθενής δεν πρέπει ποτέ να αλλάζει αυθαίρετα τη δοσολογία του φαρμάκου που παίρνει. Χρειάζεται πάντα καθοδήγηση από το γιατρό, πιθανώς σε συνδυασμό με αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα επίπεδα ενός φαρμάκου είναι επαρκή στον οργανισμό ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στο οποίο στοχεύει.

Δείτε κι αυτό:

Αυτός είναι ο πιο σέξι γιατρός, σύμφωνα με το περιοδικό People (φωτογραφίες)
Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Οι μύκητες των γεννητικών οργάνων αντιμετωπίζονται χωρίς φάρμακα;
Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Πρέπει να απευθυνθώ σε ειδικό για τις κρίσεις άγχους;
Ο πιο σέξι γιατρός μάς λέει πώς να καθαρίσουμε σωστά τα αφτιά μας! (video)