ΥΓΕΙΑ

Πρόληψη, το καλύτερο φάρμακο για την καρδιά: Συμπεράσματα από τα σεμινάρια της Καρδιολογικής Εταιρείας

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στα Ιωάννινα, με επιτυχία και με προσέλευση πλήθους Καρδιολόγων, γιατρών από άλλες ειδικότητες και νοσηλευτών- τα Πανελλήνια Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Πρόληψη, το καλύτερο φάρμακο για την καρδιά: Συμπεράσματα από τα σεμινάρια της Καρδιολογικής Εταιρείας

Οι 14 Ομάδες Εργασίας της ΕΚΕ, λειτουργώντας κατά το πρότυπο των αντίστοιχων ομάδων της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, παρουσίασαν επίκαιρη και πολύπλευρη επιστημονική γνώση στον τομέα με τον οποίο ασχολούνται.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, πέρα από την πραγματοποίηση επιστημονικών συναντήσεων υψηλού επιπέδου όπως αυτό των Πανελληνίων Σεμιναρίων των Ομάδων Εργασίας, με κοινωνική ευαισθησία και διάθεση για έμπρακτη προσφορά στο πολίτη, πραγματοποίησε -σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών- σημαντικές δράσεις πρόληψης υγείας και ενημέρωσης των πολιτών.

Συγκεκριμένα:

Aποστολή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Στέφανο Φούσα, μέλη του Δ.Σ., Καρδιολόγους και νοσηλευτές, ταξίδεψαν στην ακριτική Πωγωνιανή για να πραγματοποιήσουν προληπτικές καρδιολογικές εξετάσεις στα παιδιά του οικοτροφείου της ΚΙΒΩΤΟΥ του ΚΟΣΜΟΥ. Κατά τη διάρκεια της εξάωρης και πλέον παραμονής τους εξετάστηκαν 65 περίπου παιδιά.

Πραγματοποιήθηκε επίσης δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, σε πάνω από 120 πολίτες που το παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ως συνέχεια της εκπαίδευσης των πολιτών για την πρόληψη από τα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα καταξιωμένοι επιστήμονες ενημέρωσαν συνολικά τους πολίτες για την Πρόληψη από τις Ιατρικές Παθήσεις δίνοντας το μήνυμα ότι η πρόληψη είναι το καλύτερο "φάρμακο".

Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στα Ιωάννινα αναδείχτηκε το υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης των Ιατρών Καρδιολόγων, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίστηκε από εκπροσώπους, τόσο του Ιατρικού κόσμου όσο και της Αυτοδιοίκησης, ο πρωταγωνιστικός ρόλος της ΕΚΕ σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γιώργος Πατούλης παρευρισκόμενος στο επίσημο δείπνο της ΕΚΕ την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου μίλησε με θερμά λόγια για το πολύπλευρο έργο και την προσφορά της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας σε όλη τη χώρα.
Το ίδιο έκαναν ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας και οι δήμαρχοι των Δήμων του Νομού Ιωαννίνων τόσο σε Συνέντευξη Τύπου όσο και σε διάφορα ΜΜΕ της ευρύτερης περιοχής, αναγνωρίζοντας τις κοινωνικές δράσεις και τις πρωτοβουλίες της ΕΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη:

Καρδιοπάθεια: Τα 6 συμπτώματα που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε