ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Οζώδους Σκληρύνσεως με δράσεις στο κέντρο της Αθήνας

Την Παγκόσμια Ημέρα Οζώδους Σκληρύνσεως γιορτάζει την Κυριακή 15 Μαίου η Ελληνική Εταιρεία Οζώδους Σκληρύνσεως μαζί με τις αντίστοιχες οργανώσεις σε όλον τον κόσμο.

Παγκόσμια Ημέρα Οζώδους Σκληρύνσεως με δράσεις στο κέντρο της Αθήνας

Την ημέρα αυτή, χιλιάδες επιστήμονες, ασθενείς και οι οικογένειες τους θα ενωθούν για να ενημερώσουν το κοινό για την σπάνια πάθηση αυτή και να μοιραστούν την ιστορία τους.

Η Οζώδης Σκλήρυνση είναι μια γενετική πάθηση, η οποία προκαλεί καλοήθεις όγκους σε διάφορα όργανα, όπως ο εγκέφαλος, τα μάτια, η καρδιά, οι νεφροί, το δέρμα και οι πνεύμονες. Είναι επίσης η κύρια γενετική πάθηση που προκαλεί αυτισμό και επιληψία. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα στον κόσμο πάσχουν από Οζώδη Σκλήρυνση, ενώ στη χώρα μας αναλογούν περίπου 2.000 άτομα.

Η Ελληνική Εταιρεία Οζώδους Σκληρύνσεως διοργανώνει στα πλαίσια της ημέρας αυτής, ενημερωτική εκδήλωση το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στις 17:00, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Κολωνάκι.

Εξάλλου, την Παρασκευή η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων συμμετείχε στο 42ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο στο Caravel με ομιλίες σχετικές με τους Σπάνιους Καρκίνους.

Διαβάστε ακόμη:

25χρονο μοντέλο με καρκίνο δίνει μαθήματα ζωής