ΥΓΕΙΑ

Ο ρόλος των προβιοτικών στην υγεία του ουροποιητικού συστήματος

Είναι γεγονός πως τα προβιοτικά, αν και είναι κυρίως γνωστά για την επίδρασή τους στην εντερική χλωρίδα, μπορούν να έχουν πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό και την συνολική υγεία.

Ο ρόλος των προβιοτικών στην υγεία του ουροποιητικού συστήματος

Κυρίως όταν συνυπάρχουν με την τροφή τους, τα πρεβιοτικά, η δράση τους και η αποτελεσματικότητά τους είναι ακόμα μεγαλύτερη. Η πρόσληψη των προβιοτικών οργανισμών, ωστόσο, είναι κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο εφόσον δεν υπάρχει αφθονία σε διατροφικές πηγές. Έτσι, η συμπλήρωση της διατροφής μέσω συμπληρωμάτων θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία.

Τα προβιοτικά είναι μη παθογόνοι ζωντανοί μικροοργανισμοί που σχηματίζουν τη χλωρίδα του εντέρου και όχι μόνο. Υπάρχουν σε κάθε μικροβίωμα του οργανισμού, όπως για παράδειγμα σε αυτό του ουροποιητικού συστήματος. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου η εμφάνιση προβλημάτων ουρολοίμωξης και, γενικότερα, λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος είναι ιδιαίτερα συχνή. Όταν υπάρχει κάποια μόλυνση ή λοίμωξη, η χλωρίδα του ουροποιητικού συστήματος κυριαρχείται από παθογόνα βακτήρια. Οι πιο απλές περιπτώσεις ουρολοιμώξεων συνήθως αντιμετωπίζονται με τη χορήγηση αντιβιοτικών. Ωστόσο, ανάλογα με το είδος της αλλά και τη συχνότητα λήψης, η αντιβίωση μπορεί να ευνοήσει τις συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη της ανθεκτικότητας των μικροβίων. Έτσι, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος προβλημάτων που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα για να εκλείψουν. Επί της ουσίας, αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι να υπάρξει πρόληψη και δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για τη μη ανάπτυξη παθογόνων οργανισμών.

Το ProbioΑde της Lanes, είναι ένα συμβιωτικό προϊόν, περιέχει δηλαδή προβιοτικούς οργανισμούς αλλά και την τροφή τους, τα πρεβιοτικά. Περιέχει το σύμπλεγμα Bifidolactus που αποτελείται από 10 διαφορετικά στελέχη προβιοτικών σε αρκετά υψηλές ποσότητες. Η ποικιλία αυτή των προβιοτικών οργανισμών το καθιστά ικανό να δράσει ενάντια σε πολλές περιπτώσεις που σχετίζονται με την παρουσία πληθώρας παθογόνων βακτηρίων. Ταυτόχρονα, ο συνδυασμός με πρεβιοτικά και, συγκεκριμένα, φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες, αλλά και βιταμίνες και μέταλλα, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο και ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Έρευνα που διεξήχθη από τον καθηγητή μικροβιολογίας και ανοσολογίας Gregor Reid, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο American Journal of Clinical Nutrition, έδειξε πως η λήψη προβιοτικών μπορεί να συμβάλει δραστικά στην πρόληψη εμφάνισης λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Συγκεκριμένα, η λήψη προβιοτικών φάνηκε να ευνοεί την ποιότητα της μικροχλωρίδας του ουρογεννητικού συστήματος, η οποία και προστατεύει τον ξενιστή, στην προκειμένη περίπτωση το ουροποιητικό σύστημα. Υψίστης σημασίας είναι το ότι, παράλληλα, προστατεύουν το ουροποιητικό σύστημα αλλά και τον οργανισμό από τις ανεπιθύμητες επιπτώσεις της λήψης αντιβίωσης.

Η χρήση συμβιωτικών συμπληρωμάτων διατροφής όπως το ProbioΑde μπορεί να επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην προστασία της γυναικείας υγείας και όχι μόνο. Ο συνδυασμός της μεγάλης ποικιλίας προβιοτικών του συμπλέγματος Bifidolactus, της μεγάλης ποσότητας αυτών που φτάνει τα 5 δις βακτηρίων ανά κάψουλα και των φρουκτοολιγοσακχαριτών που θρέφουν και ενισχύουν τη δράση των μικροοργανισμών έχει τη μέγιστη συνεργική δράση και απόδοση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, η παρουσία βιταμινών B και C και σημαντικών μετάλλων ενισχύει τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη προστασία και θωράκιση κατά των λοιμώξεων.

Η Lanes, με γνώμονα τη διαρκή διερεύνηση φυσικών διατροφικών συστατικών που διακρίνονται για τις επιδόσεις, τις μελέτες, την ποιότητα, την ασφάλεια και αποτελεσματικότητά τους, δημιουργεί συμπληρώματα διατροφής που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες και απαιτήσεις.

Βρείτε το ProbioΑde στα φαρμακεία στην προνομιακή τιμή των 7,50€ ή μάθετε περισσότερα στο http://laneshealth.gr/products/categories/probioade.