ΥΓΕΙΑ

Κυστίτιδες: Δύο συνταγές με φυσικά υλικά για να τις προλάβεις

Οι κυστίτιδες είναι λοιμώξεις του ουροποιητικού και προκαλούνται από μικρόβια που μολύνουν την κύστη και δημιουργούν φλεγμονή.

Κυστίτιδες: Δύο συνταγές με φυσικά υλικά για να τις προλάβεις

Είναι πολύ συχνότερες στις γυναίκες επειδή η γυναικεία ουρήθρα είναι κοντή, γειτνιάζει με τον κόλπο και είναι πολύ ευκολότερο τα μικρόβια να εισέλθουν στην ουρήθρα και κατόπιν στην κύστη.

Αν είστε επιρρεπείς σε επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις, αυτές οι δύο φυσικές συνταγές θα σας βοηθήσουν να τις προλαμβάνετε.

bigstock Fresh lemons 115803083

Λεμόνι

Καταναλώστε άφθονο χυμό λεμονιού. Στύβοντας λεμόνι στα φαγητά και πίνοντας συχνά νερό στο οποίο έχετε ρίξει το χυμό μισού λεμονιού, τα ούρα σας γίνονται πιο όξινα, δημιουργώντας αφιλόξενο περιβάλλον για τα μικρόβια.

Επίσης, όπως έδειξαν πρόσφατες έρευνες, μια άλλη ουσία που εντοπίζεται στο λεμόνι εμποδίζει τα βακτήρια να προσκολληθούν στα τοιχώματα της κύστης, ενώ η βιταμίνη C, που περιέχει σε μεγάλη ποσότητα, συμβάλλει στη θεραπεία κυστικών μολύνσεων και, ως διουρητική, βοηθάει στο «ξέπλυμα» της κύστης.

bigstock Thyme 82266947

Θυμάρι

Mόλις αισθανθείτε τα πρώτα συμπτώματα της ουρολοίμωξης, ρίξτε μία μικρή φούχτα (20-30 γρ.) ξερό θυμάρι σε ένα 1 λίτρο βραστό νερό και αφήστε το να κάτσει για 15 λεπτά πριν το σουρώστε.

Πίνετε 1 φλιτζάνι από το ρόφημα αυτό κάθε τέσσερις ώρες για όσο διάστημα έχετε το πρόβλημα. Tο αιθέριο έλαιο του θυμαριού περιέχει διάφορες ουσίες με αντιμικροβιακή και διουρητική δράση.

Διαβάστε επίσης:

Ουρολοίμωξη: Τα 10 βασικά μέτρα πρόληψης

Ουρολοίμωξη στην εγκυμοσύνη: Ποια είναι η σοβαρή επιπλοκή

Ποιες γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην ουρολοίμωξη