ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Ένα χρήσιμο tip για να προστατεύσετε τα δόντια σας από τη ζάχαρη του παγωτού

Ένα χρήσιμο tip για να προστατεύσετε τα δόντια σας από τη ζάχαρη του παγωτού

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του παγωτού, παρέχουν πολύτιμο ασβέστιο, ένα μέταλλο απαραίτητο για υγιή δόντια και οστά.

Ωστόσο, τα περισσότερα παγωτά είναι επίσης πλούσια σε ζάχαρη, η οποία είναι γνωστό πως ευθύνεται για την πρόωρη φθορά των δοντιών.

Η ζάχαρη προωθεί την καταστροφή του σμάλτου και τη συσσώρευση πλάκας, συμβάλλοντας μακροπρόθεσμα στην εκδήλωση περιοδοντικών παθήσεων.

bigstock Ice Cream Sundae 2816726

Πώς μπορούμε λοιπόν να απολαύσουμε το παγωτό μας χωρίς να βλάψουμε τα δόντια μας;

Ο οδοντίατρος Σαμίρ Πατέλ συνιστά τη χρήση στοματικού διαλύματος με φθόριο μετά την κατανάλωση του παγωτού ώστε να μην παραμένει η ζάχαρη στη στοματική κοιλότητα και ιδίως ανάμεσα στα δόντια.

Ο Δρ Πατέλ αναφέρει επίσης ότι τα παγωτά δεν είναι οι μόνοι καλοκαιρινοί κίνδυνοι που απειλούν τα δόντια μας. Τα περισσότερα κοκτέιλ περιέχουν χυμούς φρούτων, οπότε είναι επίσης πλούσια σε σάκχαρα τα οποία αντιδρούν με τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας παράγοντας οξέα που καταστρέφουν το σμάλτο. Στην περίπτωση αυτή, ο ειδικός προτείνει να πίνουμε ένα ποτήρι νερό μετά το κοκτέιλ ώστε να απομακρυνθεί μέρος των σακχάρων και παράλληλα να εξισορροπηθεί το pH του στόματος.

Δείτε κι αυτό:

Πόσο πρέπει να περπατήσεις για να «κάψεις» ένα παγωτό ξυλάκι

Παγωτά: Τι πρέπει να ξέρετε για το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό