ΥΓΕΙΑ

H δύναμη της Βιοεπιστήμης στην υπηρεσία της στοματικής υγείας

Το σώμα μας είναι θαυματουργό. Οι φυσικοί μηχανισμοί προστασίας του είναι μικρά θαύματα και το σάλιο μας είναι ένα από αυτά. Το σάλιο είναι αξιοθαύμαστο γιατί είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας που διαφυλάσσει την λεπτή ισορροπία της χλωρίδας του στόματος με την βοήθεια ενζύμων και πρωτεϊνών.

H δύναμη της Βιοεπιστήμης στην υπηρεσία της στοματικής υγείας

Γράφει η Χριστίνα Χρόνη

Με αυτό τον τρόπο, τα ευεργετικά βακτήρια που βρίσκονται στο στόμα μας επωφελούνται ενώ παράλληλα ρυθμίζεται η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των βακτηρίων που μπορεί να βλάψουν την στοματική μας υγιεινή. Η λειτουργία όμως του σάλιου, αυτού του καλοκουρδισμένου φυσικού μηχανισμού άμυνας διαταράσσεται...

Οι καθημερινές μας συνήθειες χαλούν τις ευαίσθητες ισορροπίες στο σάλιο μας και εδώ έρχεται η Βιοεπιστήμη για να του χαρίσει έναν πολύτιμο σύμμαχο, την Zendium.Η Zendium είναι η πρώτη οδοντόκρεμα η οποία, βασισμένη στις αρχές της Βιοεπιστήμης, συνεργάζεται με το σάλιο και επαναφέρει την χαμένη ισορροπία. Τι εννοούμε όμως όταν λέμε Βιοεπιστήμη; Το ερευνητικό έργο πίσω από τη Zendium ξεκίνησε το 1969 στα εργαστήρια της Σκανδιναβικής Βιοεπιστήμης από τον μικροβιολόγο Dr. Henk Hoogendoorn όταν του ζητήθηκε να δημιουργήσει μια οδοντόκρεμα, η οποία θα προστάτευε το στόμα όπως ακριβώς η Φύση. Μελετώντας τους μηχανισμούς άμυνας του σάλιου, ανακάλυψε ότι ένα σύστημα ενζύμων και πρωτεϊνών μπορεί να ενισχύει τη φυσική άμυνα του στόματος. Σε αυτό το σύστημα βασίστηκε η επαναστατική σύνθεση της Zendium που λειτουργεί σε αρμονία με το στόμα, ενισχύοντας τη φυσική του άμυνα.

Καθώς δρα σε αρμονία με το στόμα και το σάλιο, σέβεται παράλληλα τους ευαίσθητους ιστούς του στόματος, κάτι που την καθιστά κατάλληλη ακόμα και πολύ ευαίσθητα στόματα.

Η σειρά περιλαμβάνει οδοντόκρεμες ενηλίκων, για διάφορες ανάγκες καθώς και παιδικές, οδοντόβουρτσες και στοματικό διάλυμα.

sinthesi