ΥΓΕΙΑ

Τέσσερα tips για να νικήστε γρήγορα την ουρολοίμωξη

Για όσους έχουν αντιμετωπίσει κάποια στιγμή στη ζωή τους επεισόδιο ουρολοίμωξης, είναι γνωστό πόσο έντονος είναι ο πόνος που τη συνοδεύει. Έτσι, στόχος είναι η αντιμετώπιση της λοίμωξης το συντομότερο δυνατό ώστε να επιστρέψει η καθημερινότητά μας στους κανονικούς της ρυθμούς.

Τέσσερα tips για να νικήστε γρήγορα την ουρολοίμωξη

Η λήψη αντιβιοτικών είναι απαραίτητη για να εξουδετερωθούν τα βακτήρια που προκαλούν τις ουρολοιμώξεις, ωστόσο υπάρχουν μερικά ακόμη μέτρα που μπορούμε να πάρουμε ώστε να περιορίσουμε τα ενοχλητικά συμπτώματα, όπως ο πόνος και το τσούξιμο.

1. Βιταμίνη C

bigstock Products Containing Vitamin C 86859791

Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C, είτε μέσω της διατροφής είτε με τη λήψη συμπληρώματος, αποτρέπει να αναπτυχθούν τα βακτήρια που προκαλούν τις ουρολοιμώξεις. Επίσης, η βιταμίνη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τη λοίμωξη. Καλές πηγές βιταμίνης C είναι τα εσπεριδοειδή, η φράουλα, ο ανανάς, το μάνγκο, το ακτινίδιο, η παπάγια, οι χρωματιστές πιπεριές, το μπρόκολο και η ντομάτα.

2. Πολλά υγρά

bigstock Detox water with various types 89840015

Η επαρκής ενυδάτωση, μέσω της κατανάλωσης νερού αλλά και πολλών φρούτων και λαχανικών, είναι απαραίτητη για να περιοριστεί η συγκέντρωση βακτηρίων στο ουροποιητικό. Το μέτρο αυτό έχει ιδιαίτερη αξία για τα άτομα που είναι επιρρεπή στις ουρολοιμώξεις.

3. Χυμός κράνμπερι

bigstock Raw Organic Red Cranberries 106029023

Ο χυμός κράνμπερι (ή το κράνμπερι σε μορφή συμπληρώματος) βοηθά να γίνουν πιο ήπια τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης. Το κράνμπερι είναι όξινο, επομένως επηρεάζει το pH των ούρων με τρόπο που μειώνει τις πιθανότητες να αναπτυχθούν τα παθογόνα βακτήρια.

4. D-μανόζη

bigstock 141303944

H D-μανόζη είναι ένα σάκχαρο που δρα περίπου όπως το κράνμπερι, εμποδίζοντας τα βακτήρια να προσκολληθούν στην ουροδόχο κύστη και στο τοίχωμα της ουρήθρας. Βρίσκεται σε φυσική μορφή στο μήλο, αλλά είναι διαθέσιμη και σε μορφή συμπληρώματος.

Πηγή: womenshealthmag.com

Διαβάστε επίσης:

Ουρολοίμωξη: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και γιατί

Ουρολοιμώξεις: Οι 8 κοινές αιτίες που τις προκαλούν

Ουρολοίμωξη: Τα 10 βασικά μέτρα πρόληψης