ΥΓΕΙΑ

Σε ποιες 4 περιπτώσεις πρέπει να αποφύγετε τη ζυγαριά

Το τακτικό «ραντεβού» με τη ζυγαριά –αν και δυσάρεστο– είναι απαραίτητο για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα μιας δίαιτας ή ενός νέου προγράμματος γυμναστικής.

Σε ποιες 4 περιπτώσεις πρέπει να αποφύγετε τη ζυγαριά

Δεν χρειάζεται βέβαια να πάθετε εμμονή και να ζυγίζεστε κάθε μέρα, μία φορά την εβδομάδα αρκεί για να έχετε μια σαφή εικόνα για τα κιλά σας.

Ορισμένες φορές η ζυγαριά δεν δίνει ακριβή μέτρηση κι έτσι μπορεί να σας μπερδέψει. Δείτε σε ποιες 4 περιπτώσεις πρέπει να αποφύγετε να ζυγιστείτε.

1. Μετά από μια πολύ σκληρή προπόνηση

Η έντονη άσκηση συνοδεύεται αναπόφευκτα από μικρές ρήξεις στους μυς, οι οποίες αποκαθίστανται με τη συσσώρευση υγρών στο σημείο. Αυτή η αυξημένη ροή υγρών μεταφράζεται σε μια πλασματική αύξηση στον δείκτη της ζυγαριάς. Περιμένετε να περάσουν δύο μέρες και ζυγιστείτε μετά για πιο ακριβή μέτρηση.

bigstock Fitness And Weight Loss Concep 94910603

2. Μετά από μια πολύωρη πτήση

Τέσσερις ή και περισσότερες ώρες μέσα στο αεροπλάνο μπορεί να οδηγήσουν σε ανισορροπία υγρών και ηλεκτρολυτών στο σώμα, με αποτέλεσμα –και στην περίπτωση αυτή– τη φαινομενική αύξηση του βάρους. Εάν (για κάποιο λόγο που δεν μας αφορά) θέλετε οπωσδήποτε να ζυγιστείτε μετά από ένα ταξίδι με αεροπλάνο, φροντίστε να καταναλώσετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της πτήσης και να αποφύγετε το αλκοόλ και την καφεΐνη, αφού προκαλούν περαιτέρω αφυδάτωση.

3. Αφού φάτε σούσι ή σούπα

Ένα αλμυρό γεύμα ως γνωστόν οδηγεί σε κατακράτηση υγρών, επομένως η ένδειξη της ζυγαριάς θα είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

4. Την εβδομάδα πριν από την περίοδο

Περίπου πέντε μέρες πριν έρθει η περίοδος παρατηρούνται ορμονικές μεταβολές που συνεπάγονται αυξημένη κατακράτηση υγρών και φούσκωμα. Η μέτρηση θα είναι πιο ακριβής δύο με τρεις μέρες μετά την πρώτη μέρα της περιόδου.

Και μην ξεχνάτε: Θα πρέπει να ζυγίζεστε κάθε φορά την ίδια ώρα –κατά προτίμηση το πρωί, πριν φάτε οτιδήποτε– για να μπορείτε να αξιολογήσετε σωστά το βάρος σας σε βάθος χρόνου.

Πηγή: womenshealthmag.com

Δείτε κι αυτό:

Πέντε λόγοι που εξηγούν γιατί ξυπνήσατε 2 κιλά βαρύτεροι