ΥΓΕΙΑ

Συμπτώματα περιόδου: Δύο γιατροσόφια για να τα καταπραΰνετε

Πολλές γυναίκες υποφέρουν κατά τη διάρκεια της περιόδου λόγω της βαρύτητας των συμπτωμάτων.

Συμπτώματα περιόδου: Δύο γιατροσόφια για να τα καταπραΰνετε

Τα γιατροσόφια που περνάνε από γενιά σε γενιά, παρότι δεν έχουν μελετηθεί επισταμένα σε κλινικές μελέτες, μπορεί να έχουν αποτελεσματική δράση.

Εφόσον μάλιστα κάτι δεν βλάπτει όποιον το εφαρμόζει και εκείνος κατανοεί πως η θετική επίδρασή του μπορεί κάλλιστα να οφείλεται στην αυθυποβολή, δεν υπάρχει λόγος να μην το δοκιμάσει, προτείνουν οι ειδικοί.

Δείτε δύο γιατροσόφια που μπορεί πραγματικά να σας ανακουφίσουν από τα συμπτώματα της περιόδου:

bigstock Onions and garlic 56376239

Κρεμμύδι

Να τρώτε μισό κρεμμύδι την ημέρα 2-3 μέρες πριν από την περίοδο. Οι ορμόνες σας παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις τις μέρες αυτές και το χρώμιο που περιέχει το κρεμμύδι πιστεύεται ότι δρα εξισορροπιστικά. Το ωμό κρεμμύδι είναι καλύτερο, διότι με το μαγείρεμα μειώνονται τα επίπεδα του χρωμίου. Όσο πιο «δυνατό» και με πιο ισχυρή μυρωδιά το κρεμμύδι, τόσο μεγαλύτερο το όφελός του.

bigstock Urtica Dioica Often Called Co 164802779

Τσουκνίδα

Από ένα κατάστημα βοτάνων προμηθευτείτε 500 γρ. αποξηραμένες ρίζες τσουκνίδας (Urtica urens). Όποτε υποφέρετε από τα συμπτώματα της δυσμηνόρροιας, βάλτε τις να βράσουν σε 3 λίτρα νερό μέχρι να μείνει μισό μόνο λίτρο αφεψήματος. Πιείτε από αυτό το τσάι 1 φλιτζάνι 3-4 φορές την ημέρα. Η τσουκνίδα, που περιέχει πολλά μέταλλα και οξέα, επιδρά καθαρτικά στο αίμα, ενώ ο χυμός της έχει, σε περίπτωση αιμορραγίας, έντονη αιμοστατική δράση.

Διαβάστε επίσης:

Τέσσερα ασυνήθιστα συμπτώματα της περιόδου που επιβάλλουν την επίσκεψη σε γυναικολόγο