ΥΓΕΙΑ

Σωματική άσκηση μετά από έμφραγμα ή εγκεφαλικό – Οι συστάσεις της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας

Πολλοί ασθενείς φοβούνται να ασκηθούν μετά από ένα έμφραγμα ή ένα εγκεφαλικό, ωστόσο οι ειδικοί συνιστούν τη σωματική δραστηριότητα ως στρατηγική ταχύτερης ανάρρωσης από ένα τέτοιο επεισόδιο.

Σωματική άσκηση μετά από έμφραγμα ή εγκεφαλικό – Οι συστάσεις της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας (ΑΗΑ), οι οποίες δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Circulation, ένας ζωηρός περίπατος, το tai chi και οι δουλειές του σπιτιού (από το στρώσιμο του κρεβατιού μέχρι το κουβάλημα των τροφίμων από το σούπερ μάρκετ) είναι μερικές από τις δραστηριότητες που ανοίγουν τον δρόμο στην ανάκτηση των δυνάμεων του ασθενούς μετά από ένα καρδιαγγειακό επεισόδιο.

bigstock Elderly Lady During Ironing 60604397

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η σωματική άσκηση παρέχει σημαντικά οφέλη για τους καρδιοπαθείς, καθώς μειώνει τον κίνδυνο ενός δεύτερου εμφράγματος ή εγκεφαλικού και βελτιώνει την ανεξαρτησία και την ποιότητα ζωής τους.

bigstock Elderly Woman During Folding L 60604472

Οι νέες οδηγίες της Ένωσης αναφέρουν ότι οι ασθενείς θα πρέπει να ενθαρρύνονται να κάνουν καθημερινά διάφορες δραστηριότητες, ακόμη κι αν αυτές περιορίζονται μόνο σε δουλειές του σπιτιού. Η σωματική άσκηση, αναφέρει, βελτιώνει, μεταξύ άλλων, τη δύναμη, την ισορροπία και την ευπάθεια, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους καρδιοπαθείς. «Η ενθάρρυνση του ασθενούς να στρώσει το κρεβάτι του, να απλώσει τα πλυμένα ρούχα, να ανέβει μια σκάλα, να χορέψει ή να κάνει έναν περίπατο, στο πλαίσιο των καθημερινών του δραστηριοτήτων, μπορεί να συμβάλει ώστε να επιτευχθεί μια πιο υγιής συμπεριφορά σε πολλά άτομα» επισημαίνει η Ένωση.

Δείτε κι αυτό:

Έμφραγμα: 7 βήματα για να περιορίσετε τον κίνδυνο

Αρρυθμίες: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ