ΥΓΕΙΑ

Λάθη που κάνετε με τα εσώρουχα & πώς επηρεάζουν την υγεία σας

Η περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και επιρρεπής σε ερεθισμούς και λοιμώξεις. Η επιλογή ακατάλληλων εσωρούχων ή οι κακές συνήθειες που σχετίζονται με τη χρήση των εσωρούχων είναι λοιπόν δυνατό να συμβάλουν στην εμφάνιση ενοχλήσεων.

Λάθη που κάνετε με τα εσώρουχα & πώς επηρεάζουν την υγεία σας

Δείτε τέσσερα συχνά λάθη που σχετίζονται με τα εσώρουχα και πώς αυτά επηρεάζουν την υγεία σας.

1. Παράλειψη αλλαγής εσώρουχου μετά το γυμναστήριο

Οι μύκητες και τα βακτήρια «αγαπούν» τα ζεστά, υγρά και σκοτεινά περιβάλλοντα. Οι συνθήκες αυτές επικρατούν στην περιοχή των γεννητικών οργάνων κατ’ εξοχήν μετά το γυμναστήριο, επομένως η αλλαγή εσώρουχου είναι επιβεβλημένη όσο το δυνατόν πιο άμεσα μετά την προπόνηση.

2. Κακή επιλογή υφάσματος

Τα βαμβακερά εσώρουχα είναι με διαφορά η καλύτερη και πιο ασφαλής επιλογή. Μια καλή εναλλακτική είναι το μετάξι. Το εσώρουχο θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από ένα από αυτά τα δύο υφάσματα, τουλάχιστον στο τμήμα που έρχεται σε άμεση επαφή με τα γεννητικά όργανα, καθώς πρόκειται για υφάσματα που «αναπνέουν» και αποτρέπουν την αύξηση των επιπέδων υγρασίας, σε σύγκριση με τα συνθετικά.

bigstock Panties Panties On Background 141050030

3. Πολύ στενά εσώρουχα

Ένα στενό εσώρουχο επιδεινώνει μια ήδη υπάρχουσα λοίμωξη (π.χ. μύκητες γεννητικών οργάνων) ή μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη βακτηρίων λόγω του ότι προωθεί την άνοδο της θερμοκρασίας και της υγρασίας τοπικά.

4. Συχνή χρήση εσώρουχου τύπου στρινγκ

Στις γυναίκες, η λεπτή λωρίδα υφάσματος καθιστά εύκολη τη μεταφορά βακτηρίων από την περιοχή του πρωκτού προς τον κόλπο, αυξάνοντας τον κίνδυνο ουρολοίμωξης.

Πηγή: Medical Daily

Δείτε κι αυτό:

Στρινγκ ή... εσώρουχο της γιαγιάς; Ποια η γνώμη των ειδικών

Τα εσώρουχα στον ύπνο βλάπτουν σοβαρά την υγεία, υποστηρίζουν οι ειδικοί!

Πώς επηρεάζει το εσώρουχο τη γονιμότητα των αντρών