ΥΓΕΙΑ

Το φαρμακείο των διακοπών και τι πρέπει να περιέχει

Η προετοιμασία των καλοκαιριών διακοπών ή των εξορμήσεων είναι αναμφισβήτητα μια διασκεδαστική διαδικασία η οποία πρέπει, ωστόσο, να γίνεται με προσοχή.

Το φαρμακείο των διακοπών και τι πρέπει να περιέχει

Διότι εκτός από τα απαραίτητα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ είναι αναγκαίο να βάλουμε στη βαλίτσα μας και ένα μίνι φαρμακείο.

Ακόμη κι αν φύγετε για ένα διήμερο, οι πιθανότητες να ταλαιπωρηθείτε από ένα τσίμπημα, κάποιο έγκαυμα ή έναν μικροτραυματισμό είναι πολλές και σε κάθε περίπτωση, οφείλετε να είστε προετοιμασμένοι και να προστατευτείτε, ειδικά αν έχετε παιδιά.

Φροντίστε, όμως, να κάνετε «έξυπνες» αγορές και να βρείτε κατάλληλα προϊόντα ώστε έχετε άμεσα αποτελέσματα και φυσικά, να μην επιβαρύνετε την τσάντα και το πορτοφόλι σας!

Τι αξίζει να περιλαμβάνεται στο καλοκαιρινό σας φαρμακείο

Τα τσιμπήματα από τσούχτρες ή μέλισσες και σφήκες αποτελούν συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια των διακοπών. Συνεπώς, αξίζει να έχετε πάντα μαζί σας αμμωνία και ένα αντιισταμινικό προϊόν για την άμεση ανακούφιση από τον πόνο και τον περιορισμό του πρηξίματος.

Για την επούλωση των πληγών και την αποτροπή της μικροβιακής μόλυνσης, υπάρχει ένα προϊόν με πολλαπλές δράσεις και άμεση αποτελεσματικότητα το οποίο, μάλιστα, θα μπορούσε να αντικαταστήσει ένα μεγάλο μέρος από το φαρμακείο που πρέπει να παίρνετε κάθε φορά μαζί σας, δηλαδή τις γάζες, το αντισηπτικό, το τραυμαπλάστ και το βαμβάκι. Ο λόγος για το Sofargen® spray, έναν χρήσιμο βοηθό για την αντιμετώπιση των επιφανειακών κοψιμάτων, των γδαρσιμάτων και των μικρών δερματικών πληγών.

Χάρη στη διπλή σύνθεσή του, το συγκεκριμένο προϊόν δημιουργεί έναν μηχανικό, προστατευτικό φραγμό στην πληγή, αποστραγγίζει και απορροφά τα εξιδρώματα, αποτρέπει τη μικροβιακή επιμόλυνση, ενώ παράλληλα διευκολύνει και επιταχύνει την επούλωση. Είναι, δηλαδή, όλα σε ένα για τις πληγές, ενώ ένας ψεκασμός από το Sofargen®, είναι αρκετό για να σας βγάλει από την ταλαιπωρία φέτος το καλοκαίρι.

photo2

Για προστασία από τον ήλιο και τα εγκαύματα χρειάζεται να έχετε μαζί σας αντιηλιακά για το πρόσωπο και το σώμα με υψηλό δείκτη προστασίας, ενυδατική κρέμα για την τόνωση της επιδερμίδας έπειτα από το μπάνιο στη θάλασσα ή την έκθεση στον ήλιο και φυσικά, μια ειδική κρέμα κορτιζόνης για την αντιμετώπιση τυχόν εγκαυμάτων.