ΥΓΕΙΑ

Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να μαγειρεύετε κάθε είδος κρέατος

Αν δεν μαγειρευτεί στην κατάλληλη θερμοκρασία και για αρκετή ώρα, το κρέας μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, όπως η ναυτία, οι κράμπες στην κοιλιά, η διάρροια και ο εμετός.

Επειδή δεν μπορούμε να κρίνουμε από την όψη, τη μυρωδιά ή τη γεύση αν το κρέας είναι επαρκώς μαγειρεμένο ώστε να είναι ασφαλές, το ειδικό θερμόμετρο φαγητού είναι το καλύτερο εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για να προστατευτούμε.

Ποια είναι όμως η κατάλληλη θερμοκρασία μαγειρέματος για κάθε είδος κόκκινου και λευκού κρέατος; Δείτε στο γράφημα που ακολουθεί!

Tips

- Τοποθετήστε το θερμόμετρο στο πιο παχύ μέρος του κρέατος, που συνήθως βρίσκεται κοντά στο κόκαλο.

- Για τα μπιφτέκια, τοποθετήστε το θερμόμετρο στο κέντρο τους, καθώς συνήθως εκεί είναι πιο παχιά.

- Αν μαγειρεύετε ολόκληρο κοτόπουλο ή ολόκληρη γαλοπούλα στον φούρνο, μετρήστε τη θερμοκρασία στο στήθος, στο μπούτι αλλά και στη φτερούγα. Αν μαγειρεύετε μόνο ένα φιλέτο στήθος, τοποθετήστε το θερμόμετρο στο πιο παχύ μέρος του.

Δείτε κι αυτό:

FSA: Να τρώτε πάντα καλοψημένο το μπιφτέκι

Ασφάλεια τροφίμων: Τα 5 συχνότερα λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε

Τροφική δηλητηρίαση: Πόσες μέρες διαρκούν τα συμπτώματα

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved