ΥΓΕΙΑ

Λοίμωξη από σταφυλόκοκκο – Πώς θα την αναγνωρίσετε (φωτογραφίες)

Περίπου το 25% των ανθρώπων φέρουν στον οργανισμό τους το βακτήριο του σταφυλόκοκκου (Staphylococcus).

Λοίμωξη από σταφυλόκοκκο – Πώς θα την αναγνωρίσετε (φωτογραφίες)

Η μύτη, το στόμα και τα γεννητικά όργανα είναι σημεία στα οποία υπάρχει το βακτήριο, ενώ το πόδι είναι επίσης ένα πολύ επιρρεπές σημείο του σώματος για μόλυνση από σταφυλόκοκκο, επειδή έρχεται σε επαφή με βακτήρια από το πάτωμα.

Η λοίμωξη συνήθως ξεκινά με μια μικρή πληγή στην επιδερμίδα, η οποία μολύνεται από το βακτήριο.

Οι λοιμώξεις σταφυλόκοκκου μπορεί να είναι ήπιες και να αντιμετωπιστούν με αντιβιοτικά, κάποιες όμως είναι πολύ σοβαρές και δύσκολα αντιμετωπίσιμες.

Συμπτώματα

Η λοίμωξη από σταφυλόκοκκο ξεκινά από ένα μικρό σημείο στο δέρμα, το οποίο είναι πολύ ερεθισμένο, δημιουργεί οίδημα και ερυθρότητα. Μερικές φορές αυτή η διαδικασία αρχίζει με μια ανοικτή πληγή. Άλλες φορές, δεν υπάρχει εμφανής πληγή στο δέρμα.

Τα σημάδια της μόλυνσης από σταφυλόκοκκο είναι όμοια με εκείνα οποιασδήποτε φλεγμονής: ερυθρότητα, θερμότητα, οίδημα και πόνος. Κάθε πληγή του δέρματος ή έλκος που έχει αυτά τα συμπτώματα μπορεί να μολυνθεί. Εάν η μόλυνση εξαπλώνεται, ο ασθενής μπορεί να αναπτύξει πυρετό, μερικές φορές με ρίγη και εφίδρωση, καθώς και πρήξιμο στην περιοχή.

Άλλες λοιμώξεις σταφυλόκοκκου του δέρματος εκδηλώνονται με μολυσματικό κηρίο, ένα επώδυνο εξάνθημα που είναι μεταδοτικό και σε μωρά και μικρά παιδιά, προκαλεί εξάνθημα, φλύκταινες, και πυρετό.

Στην παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε διάφορους τρόπους εκδήλωσης του σταφυλόκοκκου.

Διαβάστε επίσης:

Ψωρίαση vs. έκζεμα: Όλες οι διαφορές μέσα από φωτογραφίες

Βασικοκυτταρικό καρκίνωμα: Τα 5 προειδοποιητικά σημάδια (φωτογραφίες)

Δερματικό εξάνθημα: Σημάδια ότι πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα γιατρό