ΥΓΕΙΑ

Ημερολόγιο ωορρηξίας για να υπολογίσετε τις γόνιμες μέρες σας (εικόνα)

Είναι αρκετά δύσκολο για μια γυναίκα να υπολογίσει κάθε μήνα πότε θα έρθει η περίοδός της, πόσο μάλλον να θυμάται κάθε στάδιο του κύκλου της.

Ημερολόγιο ωορρηξίας για να υπολογίσετε τις γόνιμες μέρες σας (εικόνα)

Αν και η πρώτη μέρα της περιόδου καλό είναι να μπορεί να υπολογιστεί με σχετική ακρίβεια, ώστε η γυναίκα να προετοιμαστεί κατάλληλα, φορώντας άνετα ρούχα και έχοντας μαζί της αναλγητικά σε περίπτωση κρίσης πόνου, ακόμη πιο σημαντικό είναι όμως να γνωρίζει πότε έχει ωορρηξία.

Κι αυτό γιατί γνωρίζοντας πότε έχει ωορρηξία θα είναι πιο προσεκτική στο σεξ σε περίπτωση που θέλει να αποφύγει μια εγκυμοσύνη ή θα εντείνει τις προσπάθειες με τον σύντροφό της σε περίπτωση που επιθυμούν να γίνουν άμεσα γονείς.

Να σημειωθεί ότι το «παράθυρο» των γόνιμων ημερών είναι πολύ μικρό –οι πολύ γόνιμες μέρες της γυναίκας είναι περίπου 3– και μόνο τότε είναι αυξημένες οι πιθανότητες να καταφέρει η γυναίκα να συλλάβει.

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε σχηματικά τα τρία βασικά στάδια του έμμηνου κύκλου: την ημέρα που σηματοδοτεί την έναρξή του, τις γόνιμες μέρες και το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα που ανιχνεύεται η εγκυμοσύνη από ορισμένα τεστ.

Μπορείτε να τυπώσετε την εικόνα ώστε να σημειώνετε κάθε μήνα την έναρξη του κύκλου και να παρακολουθείτε το κάθε στάδιό του!

gonimes meres

Δείτε κι αυτό:

Σεξ με περίοδο & πιθανότητες εγκυμοσύνης

Τι δείχνει η περίοδος της γυναίκας για την υγεία της

Αμηνόρροια: Δείτε πού μπορεί να οφείλεται

Τι πρέπει να τρώει μια γυναίκα σε κάθε στάδιο του κύκλου της