ΥΓΕΙΑ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σημαντική υποχώρηση στα περιστατικά γρίπης & ιλαράς

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα από το μέτωπο τόσο της εποχικής γρίπης όσο και της ιλαράς, καθώς τα περιστατικά την τελευταία εβδομάδα εμφανίζουν σημαντική υποχώρηση.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σημαντική υποχώρηση στα περιστατικά γρίπης & ιλαράς

Αναφορικά με την γρίπη, όπως είναι γνωστό ο Απρίλιος είναι ο μήνας που σημαίνει το τέλος της έξαρσης. Σύμφωνα με τη σημερινή, εβδομαδιαία, επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων, τις προηγούμενες επτά ημέρες μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα είχαν καταγραφεί τέσσερα νέα περιστατικά γρίπης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των σοβαρών κρουσμάτων εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης σε 106.

Από την αρχή της περιόδου, δηλαδή από τον περασμένο Οκτώβριο έχουν καταγραφεί 36 θάνατοι ασθενών λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νοσηση τους με γρίπη, με τους τελευταίους δύο θανάτους να έχουν δηλωθεί την τελευταία εβδομάδα.

Όσον αφορά στην επιδημία ιλαράς και εδώ σημειώνεται υποχώρηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη χώρα μας.

Σύμφωνα πάντα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, τις προηγούμενες επτά ημέρες αναφέρθηκαν 69 νέα κρούσματα ιλαράς, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον στα 2.500. Την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα είχαν δηλωθεί 86 κρούσματα ιλαράς.

Το ενθαρρυντικό στοιχείο με την ιλαρά, είναι ότι παραμένει σταθερός ο αριθμός των μοιραίων περιστατικών. Μεχρι τωρα έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι σε κοινότητες Ρομά (πρόκειται για ένα βρέφος και έναν 17χρονο που νόσησαν με ιλαρά και κατέληξαν λόγω των επιπλοκών) καθώς και μία 35χρονη Ελληνίδα, η οποία είχε κάνει μόνο τη μια δόση του εμβολίου.

Διαβάστε ακόμη:

Γρίπη: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος & εγκεφαλικού

Σκαρφαλώνει η ιλαρά: 2.200 κρούσματα - 101 σε μία εβδομάδα