ΥΓΕΙΑ

Δυσκοιλιότητα: Αντιμετωπίστε τη με αυτά τα 3 αφεψήματα βοτάνων

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα σύμπτωμα που οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν σε κάποια φάση της ζωής τους.

Δυσκοιλιότητα: Αντιμετωπίστε τη με αυτά τα 3 αφεψήματα βοτάνων

Εκτός από άβολη, η κατάσταση μπορεί να γίνει και επώδυνη.

Αν υποφέρετε συχνά από δυσκοιλιότητα, πρέπει καταρχάς να συμβουλευτείτε γιατρό προκειμένου να ελέγξετε αν οφείλεται σε υποκείμενη κατάσταση, ειδικά αν οι κενώσεις είναι λιγότερες από τρεις την εβδομάδα.

Εάν σας συμβαίνει σπανιότερα όμως, υπάρχουν φυσικοί τρόποι να ανακουφιστείτε. Είναι σημαντικό να είστε δραστήριοι, καθώς η καθιστική ζωή επιδεινώνει τη δυσκοιλιότητα, και να τρώτε άφθονα φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και διευκολύνουν τις κινήσεις του εντέρου.

Αν σας αρέσει το τσάι και γενικά τα αφεψήματα βοτάνων, τα νέα είναι ευχάριστα για σας: εκτός των χαλαρωτικών ιδιοτήτων τους και της συμβολής τους στην απώλεια βάρους, κάποια αφεψήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τη δυσκοιλιότητα.

woman at home sitting ne 155537144

Σέννα

Η Σέννα ή ευρύτερα γνωστή ως φύλλα Αλεξάνδρειας ή φύλλα Αιγύπτου χρησιμοποιείται στη σύγχρονη ιατρική από τη δεκαετία του ‘50 ως καθαρτικό. Είναι γλυκό και η δραστική του ουσία είναι το χρυσοφαινικό οξύ, το οποίο έχει καθαρτικές ιδιότητες και αποτελεί το κύριο συστατικό πολλών καθαρτικών σκευασμάτων. Επίσης το ρεϊνικό–κασσιακό οξύ που περιέχει, έχει βακτηριοκτόνα και μυκητοκτόνα δράση. Τα φύλλα του αυξάνουν τις περισταλτικές κινήσεις του εντέρου και ανακουφίζουν από τη δυσκοιλιότητα.

Τζίντζερ

Το αφέψημα με τζίντζερ είναι χαλαρωτικό για το στομάχι, ενώ βοηθά στην αντιμετώπιση του φουσκώματος. Ο συνδυασμός ζεστού νερού και τζίντζερ είναι ιδανικός για την πέψη, βοηθά το ευερέθιστο στομάχι να ηρεμήσει και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Πικραλίδα

Η πικραλίδα ή ταραξάκο είναι ένα βότανα πλούσιο σε ανόργανα άλατα με διουρητικές ιδιότητες, που βοηθά το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες και να καταπραΰνει την πεπτική δυσφορία και το φούσκωμα, επιταχύνοντας τη διαδικασία της κένωσης του εντέρου. Προσθέστε λίγη αλόη, σκόνη μαγνησίου ή βιολογικό μη επεξεργασμένο μέλι για καλύτερα αποτελέσματα.

Πηγή: popsugar.com

Διαβάστε επίσης:

Προβλήματα πεπτικού: Tips αντιμετώπισης για δυσκοιλιότητα, φούσκωμα & καούρες

Δυσκοιλιότητα: Τι μπορείτε να κάνετε ανάλογα με τη συχνότητα των κενώσεων

Υγεία πεπτικού: Σημάδια ότι το έντερό σας δεν λειτουργεί σωστά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ