ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: 7 τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο (pics)

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: 7 τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο (pics)

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελούσε μέχρι πριν λίγα χρόνια μία από τις μεγαλύτερες απειλές της γυναικείας υγείας.

Χάρη στην πρόληψη και τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης έχουν μειωθεί σημαντικά οι θάνατοι λόγω της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.

Εάν είστε 35 έως 44 ετών, είναι σημαντικό να κάνετε τακτικά τεστ Παπανικολάου.

Είναι επίσης σημαντικό να ακολουθείτε διατροφή πλούσια σε τροφές που βοηθούν την υγεία του τραχήλου σε οποιαδήποτε ηλικία.

Δείτε ποιες τροφές μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του τραχήλου.

Πηγή: cheatsheet.com

Διαβάστε επίσης:

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Τα 7 συμπτώματα του πιο ύπουλου γυναικολογικού καρκίνου

Τεστ Παπανικολάου: Ποιους καρκίνους ανιχνεύει

Γυναικολογικοί καρκίνοι: Οι 5 κύριες μορφές και τα συμπτώματά τους

Photo 1/7
Καρότα: Τα φρούτα και λαχανικά με έντονο κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα είναι πολύ ωφέλιμα για τον τράχηλο λόγω της βήτα καροτίνης και άλλων καροτενοειδών που περιέχουν, τα οποία μετατρέπονται από τον οργανισμό σε βιταμίνη Α. Τα καροτενοειδή σχετίζονται λόγω της αντιοξειδωτικής δράσης τους με μειωμένο κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου, όπως του τραχήλου.
Photo 2/7
Αβοκάντο: Είναι καλή πηγή υγιεινών λιπαρών, αλλά και φυλλικού οξέος. Έρευνες έχουν δείξει ότι η επαρκής πρόσληψη φυλλικού οξέος, μια μορφή βιταμίνης Β, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες με HPV (ιός ανθρωπίνων θηλωμάτων).
Photo 3/7
Μήλα: Είναι πολύ θρεπτικά αλλά και πλούσια σε φλαβονοειδή, χημικές ενώσεις που σχετίζονται με την καταπολέμηση πολλών μορφών καρκίνου. Είναι σημαντικό όμως να τα τρώτε με τη φλούδα, καθώς εκεί είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα φλαβονοειδή.
Photo 4/7
Κολοκύθα: Αν δεν σας αρέσουν τα καρότα, υπάρχουν και άλλα λαχανικά πλούσια σε καροτενοειδή, που αξίζει να δοκιμάσετε, όπως η κολοκύθα, την οποία μπορείτε να μαγειρέψετε με πολλούς τρόπους.
Photo 5/7
Εσπεριδοειδή: Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την υγεία του τραχήλου. Θα τη βρείτε στα εσπεριδοειδή, όπως πορτοκάλια, λεμόνια και γκρέιπφρουτ, αλλά και λαχανικά, όπως το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών.
Photo 6/7
Μαγειρεμένη ντομάτα: Αν σας αρέσει η σάλτσας ντομάτας, να ξέρετε ότι αρέσει και στον τράχηλό σας. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, όπως τα μαγειρεμένα προϊόντα ντομάτας, προάγουν την υγεία του τραχήλου της μήτρας. Οι ντομάτες είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία επίσης ωφελεί την υγεία του τραχήλου.
Photo 7/7
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, το οποίο είναι σημαντικό για την υγεία του τραχήλου. Μια διατροφή πλούσια σε σπανάκι, κέιλ, σέσκουλα και άλλα πράσινα λαχανικά συμβάλλει στην απομάκρυνση του κινδύνου πολλών μορφών καρκίνου.

BEST OF NETWORK

PlusQueen