ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Πονοκέφαλος & Άγχος καθημερινότητας: πώς συνδέονται;

Πονοκέφαλος & Άγχος καθημερινότητας: πώς συνδέονται;

Αν η καθημερινότητα σας ταλαιπωρεί με ανυπόφορους πονοκεφάλους που δυσκολεύεστε να εντοπίσετε την αιτία που τους προκαλεί, καλύτερα να «ψάξετε» μέσα στην ίδια τη ρουτίνα.

Οι απαιτητικοί ρυθμοί στο γραφείο και οι δεκάδες υποχρεώσεις, σε συνδυασμό με τον ελάχιστον χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας να τα δρομολογήσουμε, μετατρέπονται σε πίεση, άγχος και στρες που μερικές φορές αδυνατούμε να διαχειριστούμε, έτσι το άγχος είναι από τους πρωταρχικούς λόγους που ένα άτομο μπορεί να παρουσιάζει συχνά πονοκέφαλο.

Το έντονο στρες εκδηλώνεται στον οργανισμό με την έκκριση κορτικοτροπίνης (Αδρενοκορτικοτρόπος ορμόνη-ACTH), μίας ουσίας στο εσωτερικό του εγκεφάλου, συγκεκριμένα στην περιοχή του υποθαλάμου που προκαλεί την κεφαλαλγία. Στη χώρα μας, το 10% του γενικού πληθυσμού ταλαιπωρείται από ημικρανίες και ένα 30% από πονοκέφαλο τάσεως. Η κατηγορία «πονοκέφαλοι τάσης», είναι η πιο κοινή μορφή πονοκεφάλων παγκόσμια και τη συναντάμε σε ένα ποσοστό 75% ενώ, είναι αυτή που συνδέεται με το άγχος, το στρες και την κατάθλιψη. Η έντασή τους διακρίνεται από ήπια μέχρι μέτρια, αλλά μπορεί να γίνει «βασανιστική», όταν διαρκεί για αρκετή ώρα. Ευτυχώς, πρόκειται για ένα είδος που ανταποκρίνεται άψογα στη χρήση παυσίπονων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.depon.com.gr