ΥΓΕΙΑ

Θα πας κρουαζιέρα; Δες πώς θα γλιτώσεις τα επιπλέον κιλά (video)

Κρουαζιέρα συνήθως σημαίνει περισσότερο φαγητό και λιγότερη κίνηση.

Θα πας κρουαζιέρα; Δες πώς θα γλιτώσεις τα επιπλέον κιλά (video)

Τουλάχιστον αυτό ίσχυε κατά το παρελθόν, όταν όλοι φανταζόμασταν την κρουαζιέρα σαν τον «παράδεισο» του φαγητού και του ποτού.

Έτσι και σήμερα, αφού τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια διαθέτουν πλούσιο μπουφέ και προγράμματα διασκέδασης με άφθονο αλκοόλ. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, και ευτυχώς, διότι πλέον μπορείς να πας κρουαζιέρα χωρίς να ανησυχείς για το τι θα δείξει η ζυγαριά όταν επιστρέψεις.

Πώς θα το πετύχεις αυτό; Με ορισμένους απλούς και με κάποιους πιο... κοπιαστικούς τρόπους.

Κατ' αρχήν, δεν χρειάζεται να στερηθείς το φαγητό. Αλλά επίσης δεν χρειάζεται να φας σα να μην υπάρχει αύριο, μόνο και μόνο επειδή στο μπουφέ μπορείς να γεμίσεις το πιάτο σου όσες φορές θέλεις. Η ποικιλία εδεσμάτων στα σύγχρονα μεγάλα κρουαζιερόπλοια είναι τέτοια που σίγουρα θα έχεις πολλές υγιεινές επιλογές, ώστε τουλάχιστον κάποιες από τις μέρες του ταξιδιού να μην το παρακάνεις, με τη ζάχαρη και τα λιπαρά.

Μην ξεχνάς να κινηθείς. Σε ένα κρουαζιερόπλοιο μήκους εκατοντάδων μέτρων, μόνο το να πας από τη μια άκρη στην άλλη, αρκεί για την καθημερινή σου άσκηση! Το ίδιο ωφέλιμο είναι να μετακινείσαι με τις σκάλες από κατάστρωμα σε κατάστρωμα, αντί να παίρνεις το ασανσέρ.

Τσέκαρε το πρόγραμμα διασκέδασης και φρόντισε να μη χάσεις κανένα πάρτυ! Ο χορός είναι τέλεια άσκηση για όλο το σώμα και οπωσδήποτε θα σε βοηθήσει να «κάψεις» αρκετά από αυτά που έφαγες νωρίτερα στο μπουφέ!

Επιπλέον, τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια διαθέτουν γυμναστήριο το οποίο καλό θα είναι να επισκεφθείς. Προφανώς κανείς δεν περιμένει να «λιώσεις» στη γυμναστική, ενώ είσαι σε διακοπές, αλλά το να ασκηθείς έστω και μισή ώρα τη μέσα σίγουρα θα σε γλιτώσει από το να βάλεις κιλά.



Διαβάστε επίσης:

Πώς θα χάσεις κιλά μέσα στα Χριστούγεννα