ΥΓΕΙΑ

Τροφές που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνετε στον φούρνο μικροκυμάτων (pics)

Γνωρίζετε ήδη ότι δεν πρέπει να βάζετε πλαστικά σκεύη ή αλουμινόχαρτο στον φούρνο μικροκυμάτων.

Τροφές που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνετε στον φούρνο μικροκυμάτων (pics)

Κάτι ανάλογο ισχύει και για συγκεκριμένες τροφές, οι οποίες μπορεί να γίνουν τοξικές για τον οργανισμό.

Οι φούρνοι μικροκυμάτων μπήκαν στη ζωή μας πριν από περίπου 30 χρόνια και έκτοτε πολλοί τους χρησιμοποιούν για να ζεστάνουν, να ξεπαγώσουν, ακόμη και να μαγειρέψουν.

Αρχικά πρέπει να γνωρίζετε ότι ο φούρνος μικροκυμάτων δεν μαγειρεύει το φαγητό ομοιόμορφα, που σημαίνει ότι τα βακτήρια που υπάρχουν στο ξαναζεσταμένο φαγητό θα επιβιώσουν.

Παράλληλα, όταν ζεσταίνετε τροφές που είναι μέσα σε πλαστικό στο φούρνο μικροκυμάτων, μπορεί να δημιουργήσετε καρκινογόνες ουσίες στα τρόφιμα. Σχετικές έρευνες έδειξαν ότι πολλές τροφές στα μικροκύματα περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες, όπως ΒΡΑ, πολυαιθυλένιο (ΡΕΤ), βενζόλιο, τολουόλιο και ξυλόλιο. Τα πλαστικά δοχεία που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση των εν λόγω γευμάτων μικροκυμάτων έχει βρεθεί ότι απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες, μαζί με άλλες βλαβερές τοξίνες στο φαγητό σας. Όλες αυτές στη συνέχεια απορροφώνται από το σώμα σας.

Για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους από τη χρήση φούρνου μικροκυμάτων, μην τον χρησιμοποιείτε για να μαγειρέψετε ή να ζεστάνετε τις παρακάτω τροφές:

Πηγή: Reader's digest

Διαβάστε επίσης:

Φούρνος μικροκυμάτων: Πώς επηρεάζει τη διατροφική αξία του γεύματος

Πλαστικά & φούρνος μικροκυμάτων: Ποια 2 συστατικά πρέπει να αποφεύγετε

Πώς θα ξαναζεστάνετε με ασφάλεια το φαγητό που περίσσεψε