ΥΓΕΙΑ

Απώλεια ακοής: Πιο επίκαιρο από ποτέ το πρόβλημα - Πώς θα προστατευτείτε (pics)

Μέτρα που πρέπει να λάβετε προκειμένου να αποφύγετε τα προβλήματα.

Απώλεια ακοής: Πιο επίκαιρο από ποτέ το πρόβλημα - Πώς θα προστατευτείτε (pics)

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως ή το 50% όσων είναι 12-35 ετών κινδυνεύουν να χάσουν την ακοή τους.

Με αφορμή τα ανησυχητικά στοιχεία, ο ειδικός Stephen Wheatley δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας να προστατέψουμε την ακοή μας.

«Όταν χάσεις το φως σου, χάνεις την επαφή με τα πράγματα. Όταν χάσεις την ακοή σου, χάνεις την επαφή με τους ανθρώπους» αναφέρει.

Με δεδομένο ότι ο πλανήτης έχει γίνει περισσότερο θορυβώδης τα τελευταία 150 χρόνια, τόσο λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης όσο και λόγω των κινητών, το πρόβλημα της απώλειας της ακοής είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Προκειμένου να μπλοκάρετε τους θορύβους από το περιβάλλον, αρκετές φορές δυναμώνετε πολύ την ένταση στα ακουστικά σας με αποτέλεσμα να διατρέχετε σοβαρό κίνδυνο, καθώς ταλαιπωρείτε και εν τέλει καταστρέφετε τις νευρικές απολήξεις που βρίσκονται στα αυτιά σας και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στους δυνατούς ήχους. Επιπλέον, η μακροχρόνια έκθεση στη δυνατή μουσική μπορεί σταδιακά να εξασθενήσει την ακοή σας.

Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε την ακοή σας:

Πηγή: mirror.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Δείτε αν και πόσο κινδυνεύει η ακοή σας, με τη νέα εφαρμογή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Κόκκινο κρασί: Τα οφέλη του για την ακοή

Απώλεια ακοής: Με ποια διατροφή θα προστατευτείτε