ΥΓΕΙΑ

Μήκος & σχήμα δαχτύλων: Τι δείχνουν για την υγεία και την προσωπικότητά σας (video)

Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία.

Μήκος & σχήμα δαχτύλων: Τι δείχνουν για την υγεία και την προσωπικότητά σας (video)

Εκτός όμως από τα τακτικά τσεκάπ, μπορείτε να εντοπίσετε πιθανούς κινδύνους για την υγεία σας, απλά παρατηρώντας τα δάχτυλά σας.

Δεκαπενταετής μελέτη από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Warwick και του Ινστιτούτο Έρευνας του Καρκίνου, αποκάλυψε ότι οι άνδρες με δείκτη μεγαλύτερο από τον παράμεσο, έχουν 33% μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

Ομάδα Κινέζων ερευνητών ωστόσο, ανακάλυψε ότι οι άνδρες με το ίδιο χαρακτηριστικό κινδυνεύουν περισσότερο από στεφανιαία νόσο.

Οι γυναίκες με μικρότερο δείκτη, διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο ανάπτυξης οστεοαρθρίτιδας στα γόνατα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Nottingham.



Τι άλλο αποκαλύπτει το μήκος και το σχήμα των δαχτύλων:

- Τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες, ο κοντύτερος δείκτης συνδέεται με αυξημένη λεκτική και φυσική επιθετικότητα. Κατά άλλη άποψη, αποκαλύπτει καλύτερη αίσθηση προσανατολισμού και υψηλές αθλητικές επιδόσεις.

- Κοιτάξτε προσεκτικά το δάχτυλό σας, ιδιαίτερα το νύχι σας. Εάν το σχήμα του μοιάζει με αμύγδαλο, το οποίο θεωρείται από πολλούς το ωραιότερο σχήμα νυχιών, είστε εκλεπτυσμένοι, ευγενείς και δημιουργικοί.

- Τα τετράγωνα δάκτυλα με πλατύ άκρο μπορεί να υποδεικνύουν την πιθανότητα λίθων στη χολή ή νευρασθένειας.

- Τα δάχτυλα σε σχήμα κώνου, με στρογγυλό και μακρύ κορμό και αιχμηρές άκρες, συνδέονται με ασθένειες κάτω από το λαιμό και πάνω από το διάφραγμα.

- Τα δάχτυλα σε σχήμα κουταλιού αποτελούν ένδειξη ασθενειών όπως ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά.

- Η διόγκωση των άκρων των δακτύλων, με τα νύχια να κάνουν καμπύλη πάνω από τις άκρες είναι σημάδι καρκίνου του πνεύμονα. Ο λόγος είναι ότι οι όγκοι στους πνεύμονες απελευθερώνουν χημικές ουσίες στο κυκλοφορικό σύστημα που επηρεάζουν την ανάπτυξη των οστών και των ιστών στα ακροδάχτυλα και την περιοχή κάτω από τα νύχια. Μπορεί επίσης να είναι ένδειξη καρδιακών παθήσεων και χρόνιας αναπνευστικής νόσου.

- Τα λεπτά και μακριά δάκτυλα υποδεικνύουν ότι το άτομο μπορεί να είναι επιρρεπές σε κατάθλιψη και παθήσεις του πεπτικού.

- Εάν ο αντίχειρας είναι δύσκαμπτος, ίσως να φοβάστε τις αλλαγές ή να δυσκολεύεστε να χειριστείτε καταστάσεις.

- Οι κόκκινες παλάμες, η εμφάνιση αγγείων στην επιφάνεια του δέρματος που έχουν σχήμα αράχνης και η φαγούρα στο δέρμα, όταν είναι έντονη και παρατεταμένη, μπορεί να υποδηλώνουν ασθένεια του ήπατος.

- Μελέτη του 2018 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η δυνατή χειραψία σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Πηγή: Bright Side

Διαβάστε επίσης:

Δέκα σοβαρές παθήσεις που φαίνονται στα χέρια (εικόνες)

Τα δάχτυλα του χεριού αποκαλύπτουν πόσο επιρρεπείς είστε σε άγχος και κατάθλιψη

Το μήκος των δαχτύλων του άντρα αποκαλύπτει τον κίνδυνο σχιζοφρένειας