ΥΓΕΙΑ

Τα αντικαταθλιπτικά αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής των διαβητικών - Δείτε πως

H λήψη αντικαταθλιπτικών μειώνει τον κίνδυνο θανάτου για τους πάσχοντες από διαβήτη και κατάθλιψη, επισημαίνει μια νέα έρευνα ευρείας κλίμακας, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism».

Τα αντικαταθλιπτικά αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής των διαβητικών - Δείτε πως

Επικεφαλής της ήταν ο Δρ. Βίνσεντ Τσιν-Χουνγκ Τσεν, Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου «Τσανγκ Γούντ» στην Ταιβάν.

Ο ίδιος αναφέρει σχετικά: «Αυτή είναι η πρώτη έρευνα, η οποία δείχνει ότι υπάρχει σαφής σύνδεση μεταξύ λήψης αντικαταθλιπτικών και μείωσης θνησιμότητας σε όσους πάσχουν από διαβήτη. Συγκεκριμένα, όσοι διαβητικοί λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά, μειώνουν κατά 35% τον κίνδυνο θανάτου».

Οι πάσχοντες από διαβήτη έχουν διπλάσιες έως τριπλάσιες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου Πρόληψης και Ασθενειών των Η.Π.Α., ενώ το 50% έως 75% δεν θα ακολουθήσουν θεραπεία.

antikatathliptika

Τα αντικαταθλιπτικά βελτιώνουν την διάθεση και μειώνουν τον κίνδυνο αυτοκτονίας, ισορροπούν τα επίπεδα ενέργειας και βοηθούν τον πάσχοντα να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά την νόσο.

Η λήψη αντικαταθλιπτικών επηρεάζει τις βιοχημικές λειτουργίες του οργανισμού, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και φλεγμονής και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. γεγονός που προλαμβάνει τον σχηματισμό θρόμβων.

Η μελέτη διεξήχθη από το 2000 έως το 2013 και ανέλυσε τα δεδομένα που προέκυψαν για πάνω από 53.000 ανθρώπους που έπασχαν από διαβήτη τύπου 1 και 2 στην Ταϊβάν, οι οποίοι είχαν διαγνωστεί με κατάθλιψη, με 50.000 από αυτούς να λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά.

diabetes

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι ο κίνδυνος θανάτου μειώθηκε σημαντικά σε όσους έπαιρναν διαφορετικά είδη αντικαταθλιπτικών, ενώ παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου μπορεί να είναι κάποια άλλη ασθένεια, η ηλικία, το φύλλο, το εισόδημα, η περιοχή μόνιμης κατοικίας και η σοβαρότητα των επιπλοκών του διαβήτη.

Πηγή: healthday.com

Διαβάστε επίσης:

Κατάθλιψη: 10 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε (εικόνες)

Προβλήματα ποδιών που συνδέονται με τον διαβήτη (εικόνες)

Κινδυνεύουν από διαβήτη όσοι παίρνουν αντικαταθλιπτικά